Podaracite.comБлог за подаръци и картички за всички празници

3
Добави коментар
xtasy014
xtasy014

Публикувано в Как се прави от admin на 21-07-2011

В тази статия ще ви покажем как се прави декорация на  кутии за подаръци. Всичко, което ви е нужно е малко материали и много креативност и развихрено въображение. Избраните цветове в случая са синьо (светло и по-тъмно), жълто и розово. Вие можете да декорирате кутията с какви цветове пожелаете стига те да си подхождат. Ето как се прави…

1. Нужните материали:

Чисто бял картон за направата на кръгла кутия за подарък – ако нямате достатъчно време и подходящ картон можете да си купите готова кутия
Цветна хартия – жълт, светло син и по-тъмно син цвят
Синя или розова сатенена панделка (в случая накрая решихме да използваме розова панделка)
Лепило, флумастер и префоратор (пънч) с формата на цвете

2. Измерваме и изрязваме ленти от цветната хартия (картони) за облицоване на външните и вътрешните страни на дъното и капака на кутията. За по-интересен ефект разменяме цветовете например: външната страна с жълто, вътрешната със синьо.. а на капака обратно.

3.  Залепваме лентите по страните на кутията.

4.  За страничната част на капака използваме къдрава ножица и залепваме.

5.  Отново с къдравата ножица изрязваме два кръга (жълт и син) с нужния диаметър за дъното и капака на кутията като за капака естествено кръга трябва да е една идея по-голям.

6.  Залепваме всичко и кутията е вече облицована. Остава само да декорираме кутията. Изпрязваме с помощта на перфоратова 6 цветенца (5 розови и 1 синьо) и ги очертаваме по краищата за по-голям контраст и по-хубав ефект с флумастер в неутрален цвят – в случая е кафяв. Отрязваме и една розова панделка и залепваме всичко върху капака на кутията за подарък.

7.  Кутията за подарък е декорирана и изцяло завършена. Остава само да сложите вашите подаръци и да ги поднесете с много любов и усмивки.

Успех на всички!