Квартала

3
Добави коментар
kvartala2010
kvartala2010

Временните татуировки са адски модерни, особено на морето.
Дизайнерите Родарте, Жан Пол Готие и Карл Лагерфелд за Шанел украсиха своите модели с татуси по време на модните дефилета.

Виждали сме Мадона с такива татуировки и други известни личности. Да се направят е лесно и стоят много добре на плажа или когато искаш да изглеждаш екзотична за определен случай. Трайността им е от 5 до 10 дни. Временните татуировки са на растителна основа т. нар. кана и произлизат от индийците – това го знаете със сигурност.
Те се наричат Henna tattoo ( идва от хинди) и са се използвали и се използват на сватби и на други празници из целият свят. Ти също можеш да си украсиш тялото с някоя.
В древна Индия, тялото на момичетата са били рисувани . Преди сватбата булката е била покрита с финни и нежни чертежи, за да се харесва на младоженеца. Ефектът не е само в красотата на момичето, но миризмата на къна оказвала възбуждащ ефект.
Днес изображенията направени с къна, са хубава алтернатива на татуировките. Те украсяват тялото, но се задържат само до няколко седмици.
Нещо повече, тя е много по-безопасна декорация от татуировката. Тъй като кожата не се наранява, рискът изчезва. Къната е с много по-мек цвят от тези, използвани за татуировката.
С помощта на къната можете да направите всякакви любими орнаменти. Изберете любим елемент и го нанесете на кожата. По кожата се нанасят цветя и келтски мотиви, малки, прости изображения, обредни фигури. Впечатляващо е да ги нанесете на раменете, ръцете, врата, глезените.

Има няколко варианта за нанасяне на временна татуировка на кожата. Можете да използвате шаблон или модел и с помощта на пергамент да го нанесете на кожата, а след това свързвате линията с къна. Някои успяват без шаблон да направят татуировката, но за неопитни творци по-добре да го правят с готов шаблон.
Къна за татуировки можете да си купите в готов вид в туба ( състав къна на прах и лимонена киселина), но можете да подготвите, като и у дома си. За да направите това, ви трябват много малко съставки: кафе, черен чай, зелен прах къна (не този, с който се оцветяват косите), а може би и малко лимонов сок.
Половин литър вода да ври, после се добавят две чаени лъжички кафе и черен чай. Получената смес се вари един час. През това време, къната се пресява (на 500 мл вода трябват 30-40 грама къна на прах). След един час къната се смесва с варената течност. То се извършва бавно и внимателно се разбърква. Формиралите се топчета трябва да се премахнат с разтриване за да се получи хомогенна смес. За да направите цвета по наситен прибавете две или три с.л. лимонов сок. Получената смес в продължение на три часа се остава в хладилника.

Докато боята се охлажда , можете да подготвите други необходими инструменти. Пригответе си шаблона и водоразтворим фулмастер. Там където ще нанесете рисунката напръскайте с дезодорант. Пергамента се слага върху кожата и се притиска. Готово. Дезодорант разтваря боята и рисунката остава върху кожата.Следва рисунката да получи съвършенния си вид с помощта на охладената къна.

Оцветяващата паста може да се нанася върху кожата с четка, , памук на пръчка. С шаблон за работа, разбира се е по-лесно. Шаблонът се закрепва на кожата и се нанася къната в свободните места. За нанасянето на контурите се изисква прецизност за да не се размажат. Къната върху кожата за да изсъхне и трябват от 2 до 8 часа. Тогава тя не се мие, а се изтрива. За да направите това, можете да използвате парче плат или тъпата страна на ножа.

Временни Татуировки, ИЗДЪРЖАЩИ 2-5 ГОДИНИ

Временни Татуировки – правят се с боя за перманентен грим. Татуировката издържа от 2 до 5 години в зависимост от кожата. Не се татуират лица под 18 год. без присъствието на родител.