Новини от полицията в Перник | Новини от Перник за хората и събитията, актуално и обективно

2
Добави коментар
boyanyordanov
boyanyordanov

Регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов днес съобщава:

Пернишки криминалисти са задържали лек автомобил с интервенция по номерата на рамата 

Вчера, служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник задържали лек автомобил Фолксваген “Пасат” при опит да бъде регистриран в КАТ – прегледи Перник. Установена е интервенция върху номерата на рамата на автомобила, собственост на радомиреца А.Е./24 г./Пасата е иззет и са назначени съответните експертизи.

Образувано е досъдебно производство. 

 

Пътнотранспортно произшествие е станало вчера, около 19,40 ч. в гр. Перник, на ул. “Тунджа” пред жилищен блок.

Лек автомобил Форд “Мустанг”, управляван от 24-годишната Ц.П. от гр. Перник се ударил в паркиран Сеат “Ибиза”. В сеата било 6-годишно момче, което незабавно било транспортирано в ЦСНМП – Перник. След преглед, детето било освободено без констатирани травми и наранявания. При изпробване на 24-годишната Ц.П. за алкохол с техническо средство, били отчетени 1,85 промила. Жената отказала кръвна проба и е задържана за 24 ч. с полицейска заповед.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

 

Над 15 неправоспособни водачи са установени от пернишки пътни полицаи през последните 10 дни.

За време от 08 до 17 август служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Перник проверели над 600 автомобила и 713 лица. Съставени са 200 акта за административни нарушения и 193 фиша. Установени са 15 неправоспособни лица, на които са издадени полицейски разпореждания, да не шофират автомобили до изкарване на книжки и са им съставени актове за административни нарушения, където глобите варират от 100 до 300 лв. Същата е санкцията за собственик или длъжностно лице, предоставило МПС на неправоспособно лице.

Пътните полицаи проверили и 44 товарни автомобила, превозващи инертни материали. Съставени са 11 акта за претоварване и 2 фиша за товари, които могат да бъдат разпиляни.  Санкциите за тези нарушения са от 100 до 500 лв.

Засиленият контрол продължава.