Знаем ли всичко за усмивката

46
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Знаем ли всичко за усмивката

Едно ново проучване направено от Научният изследователски институт „Макс Планк”  в Берлин показа, че изражението на лицето влияе върху оценката на възрастта.

Такова проучване е доста иноваторско и е ново за научните среди. Авторите на тестовете са на мнение, че усмивката, която сияе на лицето на даден човек влияе на неговият ореол.

Връзка между усмивката и възрастта на човека

Хората го възприемат като по-привлекателен и по-чаровен, с което допринася за положителната енергия която излъчва. Интересен е факта, че различното състояние на лицето придава различна емоция, с което може да се повлияе на преценката за възрастта на въпросният човек.

Щастливи и усмихнати лица

С по-прости думи казано усмивката може да подмлади , а намръщеното лице да състари индивида.В самото проучване са участвали 150 доброволци мъже и жени на различна възраст и с различно социално положение.

Показани са им около 1000 снимки на хора с различно изражение на лицето, в зависимост от тяхното емоционално състояние.

Имало е щастливи и тъжни лица, както ядосани и уплашени. Важно е да се отбележи, че на нито една снимка няма използван грим, който би повлиял на преценката.

Какви са въщност резултатите:

При хората, които са с неутрално изражение, възрастта им е най-точно оценена.

Интересен е факта за доброволците , които са използвали различни емоционални състояния.

Оценяващите са били силно затруднени и отговорите са били много колебливи. Учените откриват, че  по-възрастните дами на снимките са били подмладени с 3-4 години в сравнение с мъжете на тази възраст. Когато лицето е ведно и усмихнато се създава впечатление на околните, че човека е по млад макар и с 2-3 години. Какво представлява за нас усмивката? Това е дар от природата, вдъхва живот и здраве, помага ни да се чувстваме млади и уверини. Не е ли прекрасно да видиш ведро лице с грейнала усмивка, сякаш топлина облива цялото ти тяло.

Дарявайте я на другите , но най-вече на себе си, не защото така го изисква етикета, а за да започне деня  ви със синхрон с вашето душевно състояние.

Смеейки се в организма ни се отделя хормона на щастието.

По този начин ще избегнете стреса и ще удължите живота си-вид безплатна, но много полезна терапия.