Всекидневна стая в провинциален стил

19
Добави коментар
lucynda
lucynda

30.11.2011 г.

Вижте как е освежен интериорът на всекидневната стая и е превърнат в комфортно кътче, в което са обособени всекидневната стая и трапезарията. Благодарение на практичното обзавеждане и функционалните мебели интериорът очарова със своя дизайн и приятна атмосфера.

Трансформация на всекидневна стая

Подредбата и обзавеждането във всекидневната стая преди ремонта са в класически стил. Два дивана, разположени в Г-образна форма, са на централно място в стаята и ограждат малко пространство. Това местоположение на мебелите е непрактично и нефункционално, тъй като визуално стеснява помещението. Единият от диваните пречи вратата на стаята да се отваря и затваря спокойно, а другият е препятствие, ограничаващо панорамната гледка, разкриваща се от стоящия на заден план прозорец. Цветовата схема, която доминира в интериора, е монотонна и предизвиква меланхолична атмосфера.

След трансформацията на всекидневната стая, помещението очарова с модерния си интериор и топлата атмосфера. Двата дивана, разположени срещу друг, и големият ратанов фотьойл обособяват малко кътче помежду си, в което е поставена ниска холна масичка, изработена от дървен материал. Дамаската на меката мебел е в бели тонове, които са в синхрон с доминиращата цветна палитра. Нежните бледо сини акценти, които се поставят от нюансите на ефирните завеси, и меките тонове на дървесина внасят разнообразие в цветовата схема на интериора.

Слънчева стая с приветлива атмосфера

След преустройството на всекидневната стая, интериорът е много по-привлекателен, а атмосферата – по-уютна. Благодарение на практичното позициониране на меката мебел, всяко едно кътче се използва оптимално. Чрез новото проектиране на интериорния дизайн се разкрива  изглед през панорамните прозорци, които се простират от пода до тавана. Поради тази причина стаята понастоящем изглежда много по-светла и слънчева. Завесите в деликатни сини нюанси придават виталност към вътрешния облик на стаята. Мекият килим, покриващ кътчето, обособено от меката мебел, е с цветови синхрон с тоновете на дамаската и декоративните аксесоари.

Светла и уютна трапезария

Всекидневната стая и кокетната трапезария са разположени в едно помещение. Обособеното като трапезария кътче се оформя от висока дървена маса, която е заобиколена с четири стола, изработени от ратан и покрити с меки възглавници с дамаска в деликатен син цвят. Меките тонове на ратана и дървесината се допълват с цветовете, в които е дървената ламперия на стените. Ефектен акцент към атмосферата  на трапезарията се прибавя от нежната светлина, идваща от малките лампички, монтирани над кухненския остров и от полилея, чийто абажур е с атрактивен дизайн. Подборът на дървен материал в интериора и селекцията на бледи цветови схеми създават усещане за обзавеждане в провинциален стил.