Отслабването: просто като детска игра с… шейна

1
Добави коментар
jessy_joy
jessy_joy

Само да има сняг…

Ако си мислите, че през празниците се отдадох на мързелуване, грешите 🙂 Ваканцията ми, за разлика от тази на много мои приятели, беше повече от активна. Не, не! Не спортувах по цял ден, нито пътувах. Не се разхождах из планината и не практикувах йога като луда. Но отслабнах поне с килограм. Как? Казвам ви веднага тайната – отдадох се на забавни игри с малката ми, 5-годишна племенница.

Така да се каже, програмата ни беше пълна със събития и започваше в ранни зори. Загрявахме с песни и танци, продължавахме с въртене на обръч, със скачане на въже, с игра на пластилин (още ме болят пръстите) и с още, и още щуротии, при спомена за които се усмихвам веднага.

Истина е! Покрай малчуганите и с техните многобройни занимания, човек се подмладява от раз. Тялото се изпълва с енергия, а душата – с неподозирано, чисто щастие. С две думи: за мен бе истинско удоволствие да се грижа за фигурата си… по детски.

С малката ми принцеса не можахме да направим едно единствено нещо обаче: да се спуснем с шейна от някой заснежен склон. Просто там, където празнувахме Коледа и Нова Година, снегът натрупа само толкова, колкото да ни подразни и после… се стопи за нула време. Нямаше материал дори за снежен човек 🙁

Та, съвсем скоро възнамеряваме да отидем заедно на някое снежно място и да компенсираме пропуснатите възможности да летим като дядо Коледа в бялата пустош. Вече даже се снабдихме с нужната екипировка. Е, превозното ни средство е съвсем обикновено и нискотехнологично (разбирайте: пластмасово), но съм сигурна, че ще ни свърши работа.

inm.comА ако искате и вие да се вталите неусетно, забавлявайки се, направете като нас! Всъщност, карането на шейна никак не е лесна работа. Иска се сила и добра координация, за да буташ и управляваш това „хлъзгаво“ возило.

Истината е, че мускулите на цялото тяло се включват във въпросната задача и е много вероятно след подобна снежна сесия даже да имате мускулна треска. И, да, със сигурност ще изгорите не малък брой калории.

Възможни са и падания, да. Но меката прегръдка на снега ще намали риска от сериозни контузии.

Все пак гледайте да не се пързаляте рисковано и задължително носете ръкавички и шапка за да се предпазите от студа. Непромокаемите дрехи и обувки пък са вашите най-добри приятели в тази снежна сесия, не ги забравяйте. А за да не изгори кожата на лицето ви, предвидливо го намажете със слънцезащитен крем.

Е, оставяме ви да се веселите, но преди това нека ви попитаме: знаете ли, че с шейна може да се пързаляте не само по сняг, но и по асфалт? Разберете как тук 😉