Афилиейт програми

1
Добави коментар

Партньорския маркетинг е чудесен начин за генериране на печалба.Това е прост маркегинтов инструмент, който включва търговец и собственик на уеб сайт, като и двете страни работят заедно в една и съща насока.Най-просто казано, собственика на уеб сайта осигурява реклама на продуктите на търговеца.Когато интернет потребителя кликне върху тази реклама, той е насочен към уебсайта на търговеца, където той може да направи своята покупка.За всяка покупка на продукт от търговеца, собственика на сайта получава комисионна, като по този начин и двете страни са в печеливша ситуация.
Има няколко предимства на афилиейт маркетинга, които го правят привлекателна бизнес възможност.

За търговци

– Low Cost маркетинг
Насърчаването на продукти чрез директен маркетинг може да се окаже скъпа задача.Билбордове, телевизионни реклами и обяви във вестниците са прекалено скъпи за голяма част от търговците.За това, афилиейт маркетинга е сравнително евтин вариант, където се плаща при сключена продажба.

– Безплатен бранд на марката
Рекламите, поставени на уебсайтовете са безплатни.Тази „безплатна“ реклама е една от най-приятните ползи на търговците при афилиейт маркетинга.

– Икономически ефективен маркетинг
Афилиейт маркетинга е ефективен от гледна точка на разходите.Тоест, при повечето афилиейт програми, собственика на уеб сайт получава своята комисионна едва тогава, когато има продажба.

За собствениците на сайтове

– Не е необходимо да притежават предлаганите от тях продукти
Собствениците на уеб сайтове не е нужно да имат като наличност каквито и да е продукти.Достатъчно е да имат сайт, където да промотират „чужди“ продукти, от които продажби да печелят.

– Ниски първоначални разходи
Цената за започване на бизнес партньор на някоя афилиейт програма е доста ниско.Всичките разходи, които се изискват е в направата на вашия сайт, където да промотирате продуктите на търговците.

– Гъвкавост на работното място
Афилиейт маркетинга няма конкретно работно място, то може да е навсякъде.Всичко зависи от вас.

– Никакъв риск
Афилейт програмите не предлагат риск за собствениците на уеб сайтове.Ако даден продукт, който промотирате няма достатъчно поръчки от вашия сайт, то винаги може да го смените с друг.