Избелване на зъби

1
Добави коментар
alb
alb

Избелване на зъби

Разкриване на тайната на белите зъби. Избелването бива основно два вида: предназначено за прилагане в домашни условия или за прилагане в зъболекарски кабинет. И при двата вида избелващият агент в основата си е един и същ, като разликите са основно в концентрацията и начина на активиране на агента. Вашият зъболекар ще определи кой е най-подходящият метод на избелване и какъв процент избелващ агент да изберете за да получите отлични резултати с грижа за здравето на зъбите ви.

И двете процедури са безвредни и безболезнени, като нежелана реакция е появата на чувствителност на зъбите към топло и студено, която е краткотрайна, а в повечето случаи липсва.

Преди да се пристъпи към избелване на зъбите вашия зъболекар ще направи контролен преглед ще почисти зъбният камък и ще полира зъбите. Ако е необходимо да се поставят пломби на предните зъби, всеки добър зъболекар ще направи първо избелването, ще изчака около 10 тина дни докато цвета се стабилизира и чак след това ще премине към възстановяването на зъбите.

Избелване на зъби в кабинета Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите, като зъболекаря отчита и началният цвят на зъбите.Поставя се усторазширител, който държи бузите и устните на страна.Венците се покриват с вещество, което ги предпазва от агресивния избелващ агент.Върху зъбите се нанася избелващият агент, който зъболекаря може да активира със светлина, с лазер или по химичен път. Концентрацията на избелващия агент е по-висока от тази при домашните системи.Тази стъпка се повтаря до 3 пъти, като продължителността на всяка е по около 10-15 минути в зависимост от конкретната система, до постигане на желания резултат.Дават се указания на пациента за подходящ хранителен режим и поддръжка. Избелване на зъби в домашни условия Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите, зъболекаря отчита и началният цвят на зъбите.Вземат се отпечатъци от горна и долна челюст, които се изпращат в лаборатория за изработване на индивидуални шини.При следващото посещение вашият зъболекар адаптира и демонстрира начина на ползване и съхранение на шините.Ползват се 10-12 дни като най-често се спи с тях, но може да се носят и през деня. На 3-4 ден се прави междинен контролен преглед и зъболекаря засича постигнатият резултат. Резултатът е видим още след първата процедура, а максималният резултат се постига след 10-12 дни.След даденият период се отчита крайният резултат и се дават съвети за подходящ режим на хранене и поддръжка.