Бързи кредити

4
Добави коментар
iovi79
iovi79

| Публикувана на: февруари 27, 2012 | Тагове: kredit onlie, бърз кредит, Бързи, кредит, кредити, Кредитиране, онлайн кредит бърз кредит online, потребителски кредит без поръчител, заеми срещу лична карта

Бързи онлайн кредити

Банковите кредити отдавна вече не са единствената алтернатива за получаване на бърз кредит. В средата на 90-те се появиха първите небанкови финансови институции, които предоставят микрокредити на граждани, а някои и на фирми. Същността на микрокредите е, че се отпускат срещу лична карта, средният им размер е около 500 лв., отговор за отпускането им се получава до 24 часа, подписва се физически договор за кредит при посещение на кредитен консултант на място при клиента.

Дори и тези гъвкави и бързи условия за разглеждане, одобряване и предоставяне на бързи микро кредити, не са достатъчни да отговорят на постоянно променящите се и нарастващи нужди от бързи пари на заем: по-точно кредити отпускани „на момента” – разглеждане и отговор в рамките на минути, без формалности – предоставяне на документи, формалности, срещи.

Отделно от това, се промени и „инфраструктурата” и формата на кандидатстване за бърз кредит. Развитието на информационните технологии и увеличаването на информационната култура и хардуерно и софтуерно оборудване на потребителите, обуслови появата на нов тип бърз кредит – онлайн кредит. Като в последните 1-2 години се появиха финансови институции, които да предоставят  този нов тип кредити – бързи онлайн кредити.

Ако решите, че имате нужда от пари на заем и се спрете на онлайн кредит, е добре да имате предвид следните основни параметри:

Има ли разлика между бърз кредит и онлайн кредит?

Онлайн кредитът е вид бърз кредит, при който всички операции – кандидатстване, одобрение, отговор, подписване на договор, усвояване на сумата, плащане на вноските и т.н. могат да се извършват онлайн.

Защо го наричат още бърз кредит?

Защото получавате отговор дали сте одобрен или не в рамките на 30 минути.

До колко пари мога да получа?

В общия случай, това са до 400 лв. Някой финансови институции, отпускат и по-големи суми, ако вече сте върнали коректно кредит към тях и/или разполагате с Универсален електронен подпис.

Колко ще ми струва?

Бързите онлайн кредити определено не са евтино удоволствие. Съветваме ви да обръщате внимание колко трябва да върнете и след колко време. Финансовите институции, които отпускат онлайн кредити, рядко или почти никога не посочват лихвен процент, а само абсолютна сума за връщане. Това едва ли е случайно, защото проучванията ни показват, че най-ниските лихви са от порядъка на 25%. Затова е добре предварително да прецените възможностите си, плюсовете и минусите на този тип кредитиране.

Мога ли да кандидатствам по всяко време?

Да, това е едно от предимствата на онлайн кредитите. Имайте предвид, обаче, че искането за отпускането на заем ще бъде разгледано в рамките на работното време в делнични дни.

На какви условия трябва да отговарям, за да получа бърз кредит онлайн?

Първо, трябва да сте на 18 години и да разполагате с лична банкова сметка, по която ще получите сумата на кредита, ако сте одобрен.

Да плащате коректно социални и здравни осигуровки.

Да имате добра кредитна история. По-точно кредитно Ви досие в Централния кредитен регистър на БНБ, до което имат достъп всички банкови и небанкови финансови институции, да показва, че сте коректен и добър платец на поетите до момента финансови задължения.

Как става подписването на договор за кредит / заем?

В случай, че сте одобрен и сте получили потвърждение за това, както и сумата е под максималния общ праг от 400 лв., то подписването на договора можете да направите с едно натискане на бутон.

Ако сумата за кредитиране е по-висока и разполагате с Универсален електронен подпис, то пак можете да подпишете онлайн като го използвате. В противен случай, договорът ще Ви бъде предоставен за подписване на хартиен носител.

Как да различа коректна кредитна финансова институция, която предоставя бързи кредити от измамници?

Първо:  кредитната институция, където кандидатствате за пари на заем, трябва да има удостоверение – лиценз от БНБ, че е вписана, като кредитна финансова институция в специален регистър.

Второ: Кредиторът да е вписан в регистъра на администраторите на лични данни към Комисията за защита на лични данни.

 

Подобни публикации:

Бързи и онлайн кредити – същност и условияЗа всички, които спешно търсят пари на заем, не могат да или не искат да се занимават с предоставяне на документи, оформяне на формалности, чакане за одобрение и усвояване, предоставяне…
Бързи кредити.Обяви предлага Севлиево. Бързи кредити Цена: 0.00 Ако имате нужда от пари за вчера обадете ни се лицензирана компания фиксирана лихва и гъвкав погасителен план….
Кредити !!!!!!!!!.Уважаеми клиенти Какви са финансовите ви нужди? Имате ли нужда от бизнес кредит? Имате ли нужда от личен заем? Искате ли да рефинансира? Имате ли нужда от ипотечен кредит? Имате…
Бързи кредити до 5000лв.Цена: 0.00 . Обяви предлага Пловдив. Бързи кредити до 5000лв. КРЕДИТИ от 500 лв. до 5000 лв без доказване на доход. Финансова, не банкова институция, одобрение за 48ч. Без такса…
Кредитиране на стартиращ бизнесЕдно от най-важните неща за всеки начинаещ бизнес е първоначалният капитал. За съжаление, най-често личните средства са недостатъчни, а финансиране на стартиращ бизнес се избягва от повечето кредитни институции, към…

Сподели: Twitter | Facebook | Email