Пречиствателни станции

1
Добави коментар

Обичайните човешки дейности – ежедневни, промишлени, свързани с производството, водят най-често до един резултат голямо количество отпадъчни, замърсени води. Водата е двигател на световната икономика благодарение на това, че водата лесно се разпада на множество химични съединения, удобна е да бъде използвана като охладител в промишлеността… Знаете ли, че в световен мащаб над 70% от прясната питейна вода се използва за земеделие? Или че голям процент от годна за консумация вода отива в електроенергията?

Водата, нашето богатство, играе изключителна роля за поддържане на живота на Земята. Но благодарение на бурният ни живот тя е застрашена…, а изчезне ли годната за консумация вода, ще изчезнем и НИЕ.

 

Трагедия е, че през последният век, водата следствие на много от обичайните човешки дейности е силно замърсена. Тук там се взимат мерки за нейното опазване, но усилията и технологичните решения, които от време на време хората се опитват да внедрят са крайно недостатъчни. Въпреки леките светлинки учените прогнозират, че до към 2025г. повече от половината население на света, които прогресивно се увеличава, ще бъде жертва на голям брой заболявания поради недостига на питейна вода. Освен на здравето, водата и лошото ни отношение към този толкова важен ресурс оказват отрицателно влияние и на климата.

Липсата на вода или наличието на замърсена вода ще бъдат начало на следващи войни, кризи, безредици и гибел. Реална и очаквана е водната криза – разбира се има изход и той е в нашите ръце.

Жалко би било да оставим такова грозно бъдеще на децата си, нали?

Добрата новина е, че днес има изключително голям избор от възможни решения. Нужно е единствено малко усилие и желание от наша страна. Тези усилия ще ни се отплатят хилядократно.

Едно наистина адекватно решение са различните видове пречиствателни станции.

Технологично добри и адекватни на голяма част от причинителите на замърсявания са биологичните пречиствателни станции, които не случайно се радват на все по-голямо търсене през последните години. Една от причините за това е високото качество на крайния продукт, т.е. доброто качество на пречистена вода. Много пречиствателни станции, могат отлично да се справят производства на петролни продукти, енергетика и т.н.

Когато се мисли за използването на пречиствателна станция от важно значение е да се мисли комплексно. Колко ще струва, какви консумативи ще са нужни, колко добро е качеството на водата, която излиза от тези пречиствателни системи, за какво натоварване трябва да е съобразена станцията. Всяко едно решение трябва да бъде взимано внимателно, съобразено с уникалността на всеки обект – от мъничката планинска къщичка, до силно натоварения завод. Дори и да имате вече монтирана пречиствателна станция е важно да се мисли за нейното надстрояване и разширяване – със сигурност сте наясно, че всичко се променя?

Изборът на подходяща пречиствателна станция е до толкова отговорна задача, колкото и решението за използването на това толкова важно съоръжение. Комбинацията с добре изработена пречиствателна станция и подходящо проектирана канализация биха могли да спестят голяма част от бъдещите проблеми в глобален мащаб.

Съветваме ви внимателно да избирате компанията, която ще се погрижи за изграждането на най-доброто пречиствателно решение, такова, което ще работи във ваш интерес. Важно е тази фирма да спазва разпоредбите, изискванията, стандартите, които са наложени не само от законите, а и от етичните и професионални изисквания за качество. Важно е фирмата, която ще ви съдейства да бъдете част от разрешаването на един от най-страшните проблеми, които могат да възникнат в човешката история е да има ясната визия, че нейната основна задача е да помогне за опазването на екологичното равновесие на Земята.