Фандъкова иска глоби за хората, които хранят бездомни кучета

52
Добави коментар
trancer4o
trancer4o

Категория: По света и у нас

Сутринта е заловен водачът на глутницата кучета, нападнала възрастния човек в кв. „Малинова долина”, който е прибран в приют.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, по повод инцидента с нахапания от кучета възрастен човек вчера в столичния кв. „Малинова долина”.

„От „Екоравновесие” ще продължат да работят. Съжалявам за инцидента, ще предприемем всички необходими мерки, за да ускорим процеса.

Глоби за хората, които хранят бездомни кучета, трябва да има.

Санкцията за агресивни кучета в наредбата е от 1000 – 2000 хиляди лева. Това е практика, трябва да обединим усилията си“, посочи Фандъкова.

Тя заяви, че не случайно е освободила предишния директор на „Екоравновесие” и е назначила нов, който е имал за задача да ускори всички мерки по кастрация. „Очаквам Министерство на земеделието да промени и наредбата, за да можем да направим повече приюти на по разумни цени, да можем да приберем повече кучета там и агресивните кучета да бъдат евтаназирзани.

Инцидентът е сериозен. Това е един от най-сериозните проблеми на столицата. Няма друг път, освен с мащабна кастрация и изграждане на приюти“, заяви още Йорданка Фандъкова.