Блогът на Юруков

5
Добави коментар
yurukov
yurukov

Публикувана е на четвъртък 5th април 2012 21:14 в категориите: Фото блог

Тъй като доста се пише за цената на яйцата, месенето на козунаци и прочие, реших да пусна няколко цени от Германия. Тези снимки са от преди час. Това са реалните цени, на които немците пазаруват. От най-ниските са в Европа по принцип, а и ДДС-то за храните е 7%. Умножавайте всички цени по две за сумата в лева.

На първата снимка ще видите цените на вече оцветени яйца – 3.20 лева за 10 цветни яйца, 1.90 за 6 и 8 лева за 30.

Всички яйца, които виждате, са класа M или L, но като качество не са съвсем еднакви. На втората снимка виждате яйца от най-евтината възможна марка в Германия – JA. От тях яйцата са 2.20 за 10. По принцип цените им са с 30% до 70% под всички останали, но качеството е под всякаква критика. Примерно месо от тях съм се оказал нацяло да взимам. Дори на яйцата се усеща някакъв лош вкус. Ако сте гледали филма „Крилце или кълка“ – е такава им е храната.

На третата снимка се виждат яйца с доста по-добро качество. Струват 43 стотинки на яйце. Следващите две снимки са с цени от други фирми – 50 и 40 ст. за яйце. На последната пуснах няколко бои, които се продават тук. Цените на тези на хапчета са по два лева, а тези в тубички за гланц, кристали и прочие – по 3-4.

Както може би знаете, в католическия свят Великден се пада тази седмица. Затова другата седмица ще си запиша пак цените да видим дали има промяна. От сега мога да ви кажа, че покачване в последните дни не забелязах. В последните години обаче си скочиха цените порядъчно. Особено в пиковете на кризата.

Тази статия е публикувана на 5 април 2012, има 276 думи
и е в следните категории: Фото блог. Защитена е с лиценз CC BY-SA.
Можеш да следиш коментарите по статията чрез този RSS 2.0 абонамент.

Можеш да оставиш коментар, или trackback към твоя сайт.

Оставете отговор