За Здравето С Любов

5
Добави коментар

С какво да заменим солта?

Намалете дневната консумация на сол поне наполовина, съветват всички специалисти. Несъмнено солта е жизнено необходима за правилното функциониране на организма, но мярката е особено важна. Освен това има няколко не сложни начина да се замести част от количеството сол в храната.
Доказано е, че прекомерната употреба на сол води до повишаване на кръвното налягане. Ако сте загрижени за своето здраве, вие трябва да приемате такова количество сол, Което да е на половина по-малко от обичайното. Различните пикантни подправки помагат да се замести солта. Без всякакви ограничение ястията могат да се подправят с различни пресни и сушени подправки като чубрица, магданоз, дафинов лист, босилек, риган, червен и черен пипер. Но като с всяко друго нещо и с подправките не трябва да се прекалява особено от хора с гастрит и язва на стомаха и дванадесетопръстника.
По този лесен и прост начин може да се погрижим както за правилната функция на сърцето си, а покрай него и кръвното налягане, така и за удължаване живота на бъбреците, мозъка и очите.

Добави в Svejo