Грижа за здравето в аптеката

62
Добави коментар

Грижа за здравето в аптеката

Днес, повече от всякога, здравето е основен проблем и постоянна грижа на хората. Под натиска на общественото мнение, всеки от нас е започнал да отделя повече внимание на здравословното си състояние. От нас вече не се иска просто да адаптираме начина си на живот така, че да избегнем появата на болести, които са добре познати на хората, но и да направим своя избор на лекарства, които биха ни помогнали да се справим с най-често срещаните болести.

Успоредно с подобряването на качеството на живот и засилването на усещането за щастие се удължава и животът на хората. Още в древността разцветът на медицината, а от там и на фармацията е бил в основата на постиженията, които са довели до непрекъснатото удължаване на човешкия живот. Този прогрес е постигнат благодарение на появата на различни лечебни методи, измежду които е и хомеопатичната терапия.

Колкото и противоречиви мнения да се изказват по адрес на този алтернативен метод за лечение, хомеопатията вече е навлязла с голяма сила в нашия живот. Хомеопатичните медикаменти се предписват на базата на специализирани принципи, като за тях също се дават съвети не само от лекари, но и от фармацевти. Както у нас, така и на запад ролята на фармацевтите става все по-голяма в забързаното ежедневие. Когато нямаме време дори да се погледнем в огледалото, камо ли да посетим личния си лекар, се обръщаме към фармацевта в най-близката аптека. Той е здравен специалист, който може да препоръчва, да отговаря на въпросите своевременно и да участва в терапевтичното ни обучение 24 часа от денонощието.

Тази тема е разгледана обширно в „Хомеопатия и съвети в аптеката” (ИК „Изток-Запад”) на фармацевтите Мишел Боарон и Франсоа Ру. Книгата представлява синтезиран труд, който отговаря на най-често задаваните в аптеките въпроси. Всеки въпрос е представен под формата на ситуационен формуляр и схема за вземане на решения. Целта на авторите е това помагало да се превърне в справочник за напредналите и в ценен помощник за начинаещите фармацевти, като същевременно бъде и полезно четиво за пациентите.

Повече информация можете да научите тук.

Коментари