Грозна съм и мъжете не ме забелязват, какво да правя?

43
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Търся си половинка, но съм малко грозна

“Неудобно ми е  да търся отговор на въпроса си, но ми омръз­на да бъда сама. Аз не съм красива, дори съм грозновата, нито пък имам перфектна фигура, чувствам се отхвърлена от всички. Да не говорим, че вече съм на 34 години и нямам мъж до себе си. Просто не ме забелязват, защото не съм Клаудия Шифър, но не разбирам защо всичките ми съученички, които също не са първи красавици, вече отдавна са женени. Родителите ми отдавна вече ми натякват, че ще остана стара мома, но какво да правя, след като никой мъж не ме забелязва… ”

 

Два големи мита, на които много хора робуват, са при­чина често за самотата ни.

Митът за Принцът на белия кон, който ще слезе от облаците и ще съблазни нещастната девойка или за Пепеляшка, която изневиделица ще се появи и омая сърцето на самотния мъж. Времената, в които живе­ем, не приличат винаги на приказка, няма идеални хора.

Как да си намеря свестен мъж?

Красотата не е само характеристика на външния ни вид. Колко много Клаудии Шифър се разхождат по този свят, но имат грозни души. Ще кажете: но как да стигнат до душата ми, след като видът ги отблъсква преди да са се докоснали до нея.

И ще сте права. Но това не бива да бъде извинение за самотата, а напротив – стимул за повече активност, в която да разкриете красивото, което носите у себе си. Поня­кога робуваме на възпитателните предразсъдъци, че жената не бивало да бъде активна, че мъжът е този, който трябва да направи първата крачка. Знаете ли колко много жени са самотни поради тази причина?

Да сте виждали лъвица, която да не ухажва лъва. Вгледайте се в естествения и спонтанен свят на животните. Чували ли сте за лъвица “стара мома”?

Но животните не се притесняват да съблаз­няват. Моралистичното ни възпитание за съжаление е стеснило много смисъла, който влагаме в този термин и го е превърнало в нещо срамно.

Да съблазняваш означава да направиш нещо, за да задоволиш потребностите на другия, да привлечеш вниманието и интереса. За това не винаги е нужна външността на Клаудия Шифър, примерът на вашите съученички го доказва. А нима всички мъже са красиви външно?

Сигурна съм, че в живота Ви е имало мъже, които са Ви привличали, но просто не сте смеели да се задвижите първа, опитайте! Само който търси, намира!

Колкото до външния вид, той също би могъл да бъде променен с женс­твено облекло, подходящ грим и най-важното: жизнерадос­тно излъчване, защото положителната енергия привлича повече от тъгата и отчаянието.