УНСС изгони Ориент 33 от Студентски град | Mлада София

3
Добави коментар

Написано на 31 март 2012 от Йордан Карапенчев

УНСС ще прекрати договора за отдаване под наем на 33-ти стол, заяви пред медиите ректорът на университета – професор Стати Статев. Досега в тази сграда се намираше една от най-известните чалготеки в Студентски град, пък и в София,  Ориент 33.

До решението се е стигнало след проведено извънредно заседание на ректорското ръководство. Последните дни УНСС беше подложен на огромен обществен натиск от медии и неправителствени организации след скандалното решение да започне нов търг за отдаване под наем на имот предвиден за дискотека.

Дебатът около чалготеките и връзките им с университети в Студентски град се завихри сред трагичното убийство на студент при пиянско сбиване.

Чак сега ще започне и проверка, която да установи дали във въпросните заведения се продава алкохол… резултите едва ли ще изненадат някого. Публична тайна е, че всички тези дискотеки по смъртно не могат да си избият наема – камо ли да са на печалба – ако не продават спиртните напитки.

От УНСС все пак имат план как да спечелят още пари от имота. Ректорът Статев обяви, че мястото е предвидено изначално за дискотека (странно защо хората го смятат за стол) и за да извърши някакво преустроиство университетът ще има нужда от финансова помощ от държавата.