Любими кулинарни рецепти

2
Добави коментар
tovidebne
tovidebne

Гаспачо е популярна испанска студена супа, използвана като предястие или закуска не само в Испания. Много добра алтернатива на таратора за разхлаждане през горещите летни месеци.

Продукти (за 4 порции): 500 гр. Домати 250 гр. Краставици 2 Чушки (една зелена и една червена) 1 глава Лук 4 скилидки Чесън 4 филии Хляб (или 3-4 супени лъжици галета) 3 супени лъжици Оцет 6 супени лъжици Зехтин 1 чаена лъжица Сол Кимион Вода

Начин на приготвяне: Зеленчуците се изчистват и измиват. Краставиците се обелват, а на чушките се отстраняват семките. Нарязват се на едри парчета и се поставят в дълбок съд – най-отдолу доматите, след това краставиците и чушките, лукът и чесънът. Поръсват се със сол и щипка кимион, добавят се оцетът и зехтинът. Отгоре се поставят филиите хляб или галетата и всичко се залива с вода, докато покрие продуктите.

Съдът с продуктите се изстудява в хладилника за около 10 минути. След това всичко се пасира с блендер или кухненски робот до получаване на еднородна смес с леко кремообразна структура.

Сервира се охладена, със стрък магданоз за декорация.

Добър Апетит!