Кокоши трън – Лечение

1
Добави коментар
rusenez
rusenez

Кокоши трън – Лечение

 

Кокошия трън не е от вчера или днес, този проблем е познат на старите хора и те също са знаели важността кокошия трън да се лекува, затова сме подбрали няколко рецепти и практики от народната медицина за лекуване на кокоши трън.

 

Лечение на кокоши трън 1:

За да направите първия лек за кокоши трън е необходимо да си закупите една глава чесън.  Лечебната сила на чесъна е световно известен факт, а колкото по силен е чесъна толкова по-ефектно ще е и лечението на кокошия трън. от чесъна се обелват скелиди, които се намачкват на каша. Получената каша се поставя върху мястото с кокошия трън (предварително сте измили крака или ръката в зависимост къде се намира кокошия трън). Кожата където се намира кокошия трън трябва да се разрани, като по този начин даваме възможност на приготвеното от нас лекарство за кокошия трън да достигне до корените на тръна и да ги унищожи. След това поставете лепенка. Повтаряте тази процедура всяка вечер в продължение на 3 денонощния според бабите това би трябвало да е напълно достатъчно.

 

 

Лечение на кокоши трън 2:

За Втората бабина рецепта за лечение на кокоши трън, ще имаме нужда от луковица от кокиче. Луковицата може да си я набавите от цветарските магазини или аграрните аптеки. Луковицата се разрязва на две и се налага върху кокошия трън и се прави превръзка с бинт.

 

Лечение на кокоши трън 3:

За лечебния метод на третата рецепта ще имаме нужда от билката змийско мляко. От тази билка се берат листата измиват се с вода и сока от листата се изцежда. С получения сок от билката се намазва кокошия трън. Процедурата с лека се прави няколко пъти на ден.

 

Лечение на кокоши трън 4:

В четвъртата рецепта ще се използва лечебната сила на смокинята като кокошия трън се мажи със белия смокинов сок.

 

Лечение на кокоши трън 5:

Лека се забърква е от свинска мас и 5 аспирина. Трънът се изрязва и се налага сместа.

 

Своевременното лечение на кокоши трън е важно, за да се ограничи разпространението на папило вируса.