Натурални здравни продукти: Природолечение: «Корал-Майн» – Жива Вода

24
Добави коментар

Този богат комплекс от природни соли регулира минералния баланс в организма и нормализира дейността на всички жизнено важни органи и системи.

Калций – освен, че неутрализира излишните киселини, той влияе върху регулирането на процесите на растежа и дейността на клетките във всички видове тъкани, осигурява преминаването на електрическите импулси по нервните влакна, участва в обмяната на веществата, оказва противовъзпалително и противоалергично действие, играе ролята на строителен материал. Липсата на калций и нарушената обмяна на калция водят до развитието на около 150 заболявания.

Сам по себе си обаче калцият като хранителен продукт много трудно се усвоява от организма, затова на определен етап при необходимост организмът започва да го извлича от костите, предизвиквайки остеопороза.

Високото съдържание на калций в леснодостъпна, биологично усвоима форма е много полезно за организма. Корал-Майн добавя към водата органичен калций в йонизирана форма , почти идентичен на калция в човешкото тяло и напълно усвоим от нашия организъм. От белите корали Санго, от които се добива Корал-Майн, се правят костни протези, а другото название, с което е известен кораловия прашец, е коралов калций.

Освен калций Корал-Майн обогатява водата с още 69 редки и необходими за тялото микроелементи в йонизирана, т.е. биологично активна форма. Сред тях са магнезий, желязо, цинк, селен, калий, стронций, сребро, злато, хром, манган, йод, сяра и др.

Благодарение на среброто, Корал-Майн има антибактериално действие.

Кораловият прах е мощен природен абсорбент. При смесване с водата той активно поглъща съединенията на хлора, т.е. неутрализира ги.

Магнезий – помощник на калция, който стимулира синтеза на АТФ в клетката и повишава енергийния потенциал на организма, осигурява стабилен сърдечен ритъм, регулира тонуса на гладката мускулатура (в кръвоносните съдове, червата, жлъчния и пикочния мехур). Балансираното съотношение (2:1) на калция и магнезия в организма възпрепятства извеждането на калция от костите и така ги предпазва от разрушаване.

Натрий – регулира осмотичното налягане и водносолевия обмен в организма. Този елемент е необходим за поддържането на нервномускулната възбудимост и работата на натриево-калиевата помпа, която регулира клетъчния обмен.

Калий – основният вътреклетъчен катион, който поддържа водносолевия и алкалнокиселинния баланс, нервномускулната възбудимост и проводимост. Калият осигурява стабилността на артериалното кръвно налягане, извежда излишните течности от организма.