Шофьори, дайте път на малкото лъвче! (снимки)

1
Добави коментар
Fenris
Fenris

Пазачът в националния парк Etosha National Park в намибия Матю Уивър за три години работа тук никога не е виждал такова нещо.

Вижте снимките и ще разберете какво го е удивило чак толкова много.

Автомобили с представители на ръководството на парка спокойно си пътували по пътя из пустошта, когато изведнъж Матю видял встрани в сухата трева лъвица. За да не изплашат звяра автомобилите спрели и изключили двигателите. И тогава Матю забелязал цицките на лъвицата, които показвали, че тя е кърмеща майка. А когато тя изтичала през пътя, след нея се втурнало съвсем мъничко лъвче.

Но наивното мъниче било прекалено любопитно и изостанало от майката, оглеждайки големите и никога невиждани от него автомобили. А фотографът, който пътувал в главния автомобил, спрял малко по-напред, направил забележителни снимки.

Лъвчето стояло на пътя, гледало хората и от удивление отворило муцунка. То не разбирало как трябва да реагира на колите – дали да се страхува или те за него са приятели. Дори решило да приближи, за да проучи загадката. Както пише Матю „то беше само на половин метър от нас“.

През цялото това време разтревожената лъвица стояла наблизо и внимателно наблюдавала детето си. Но в крайна сметка майчиното сърце не издържало. Лъвицата се върнала, захапала лъвчето за врата и го занесла в треволяка. Общо малкото лъвче стояло на пътя около три минути.

Но докато майката отнасяла лъвчето изскочило второ мъниче. Напрежението на хората нараснало, когато след него в тревата се появил голям черен чакал, проявавяващ интерес към едното от малките. Майката започнала да се раздвоява между първото, седящо с нея лъвче, и второто.

Но за нейно щастие чакалът решил да не рискува и подмамен от следите на фазан, се изгубва от полезрението на хората. А лъвицата се втурнала към второто лъвче. През това време хората в автомобилите наблюдавали всичко това със силно вълнение. Последното, което искали е да разделят майката от децата й или пък да станат причина за гибелта на едното от тях.

В крайна сметка те решили да дадат заден ход и да не продължават по този път. Най-трудно било да убедят за това японски туристи, но в крайна сметка и те приели това решение. Матю много се надява, че при лъвицата и децата й всичко се е подредило по най-добър начин.

(Visited 8 times, 1 visits today)