Ние сме това, което ядем!

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Ако попаднете в хонгконски ресторант за здрава храна, келнерът няма да ви попита „Какво ще желаете?“, а ще ви зададе въпроса: „Какво ви е?“. Имате поду­ти сливици? Тогава си поръчайте пиле или ястие от морско конче. Вие ви се свят? Ще ви донесат ориз с някакви непознати зърна. Менструални болки? Мно­го е полезна целината.

Според принципите на традиционната китайска медицина храната при­тежава силно изразени лечебни свойства. Въпреки широката достъпност на западната медицина много китайци продължават да търсят изцеление в храната.

Лекуването с храна е присъщо не само на традиционната източна медицина. И нашият народ познава и практикува редица природни лечебни средства. И ва­шата майка сигурно ви е казвала, че трябва да се ядат моркови, защото пома­гат на очите, а сливите пък – при запек.

Научните изследвания са потвърдили, че храната е добро лечебно средство. Доказано е, че диетата с ниско съдържание на мазнини, близка до вегетарианс­ката, понижава риска от развитие на сърдечно-съдови и онкологични заболява­ния. Храната, която съдържа малки количества месо, помага за облекчаването на някои не толкова опасни, но достатъчно сериозни разстройства на здраве­то и в частност – артрит, предменструален синдром и главоболие.

Понякога преминаването към по-здравословна диета позволява отказване­то от лекарства и дори да се избегне хирургическа операция. В сравнение с подобни алтернативи храната като лечебно средство изглежда много привле­кателна.

Днес по лавиците на книжарниците има много книги за „лечебни“ диети. Ня­кои препоръки действително принасят полза, други обаче са доста съмнителни. В литературата често се описват диети, които оказват нужното действие, но пък са толкова трудни за спазване, че се оказват на практика неосъществи­ми. Има и диети, които ограничават храната до такава степен, че ако се придържаме към тях, рискуваме да се лишим от необходимите витамини и мине­рални вещества, като например фолиева киселина и калций.

Ето защо преди да започнете една или друга диета, трябва да се убедите, че именно тя ви е нужна.

А може преди да се подложите на стресова за вас диета, да започнете с нещо, далеч по-лесно и приятно като хранителните добавки:

Нова дума в диетологията!

Омръзнаха ли ви продуктите, които засилват метаболизма, но събуждат вълчи апетит? Или пък тези, които потискат апетита, но въпреки това не отслабвате? Само сега имате решение на всички тези проблеми едновременно!

Американският Фет Бърнър на “Swanson” – 3 отслабващи продукти в 1!

Одобрен от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/!

Не пропускайте възможността да получите отслабващ продукт, който наистина действа и е напълно безвреден!

В добавката са вложени 11 активни съставки: Екстракт от Гарсиния Камбоджа; Хидроксилимонена киселина; Екстракт от Грейпфрут; Витамин В-6; Хром; Холин; Инозитол; L-метионин; Ябълков оцет на прах; Лецитин; Таурин.