За здрава и блестяща коса

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Основно женска премяна, косата изглежда такава, каквато я направим. Ако се грижим добре за нея, ще получим здраво и блестящо украшение

 

Здрава и блестяща коса: мийте внимателно!

80% от американците си мият косите по два пъти на ден, докато 25% от европейците го правят по три пъти на седмица! И последните имат право! Защото е важно косата да се мие, без да се пре­калява: на всеки три дни максимум ( по-често за мазните коси поради по голямото количество на отделен себум). Придържайте се към продукти, подходящи за типа на косата ви (суха, мазна и т.н.) и към формула, която щади рН на скалпа, като хидратира и омекотява косъма.

 

Здрава и блестяща коса: да живеят балсамите!

За да изградите защитен филм върху косъма, да го регенерирате в дълбочина и да го направите по-красив, ползвайте балсами. Най-вероятно у вас възникват съмнения относно избора на състав и начин на употреба (със или без изплакване). При всички случаи оставяйте продукта да действа според оказаното на опа­ковката време – между 2 и 15 минути като цяло. Трябва да се използва целогодишно и след всяко къпане при сухи и увредени коси; и като поддър­жане на останалите видове (два пъти седмично в продължение на един месец, когато на косата й липсва тонус.

 

Здрава и блестяща коса: внимавайте с изплакването!

След нанасяне на шампоан или маска е много важно косата да бъде изплакната добре, тъй като в противен случай възниква риск от омазняване или образуване на пърхут. За да елиминирате всяка следа от козметика, изплаквайте дълго ко­сата с топла вода (никога не използвайте водата от ваната!), докато струята стане перфектно бис­тра. Приключете къпането с бърза струя хладка вода, идеално за заздравяване на структурата на косъма и придаване на перфектен блясък.

 

Здрава и блестяща коса: добрите средства!

При сушенето на косата, според законите на бранша, започнете изсушаването първоначално с кърпа и използвайте сешоара чак когато коса­та е вече само влажна – и винаги на средна тем­пература! Когато избирате четките и гребените, избирайте продукти от естествени материали (рог, конски косъм), които щадят косъма. И по­следно, избягвайте ежедневното използване на козметични продукти: в дългосрочен период това ще изтощи скалпа и ще направи косата сла­ба и без искри.

 

Здрава и блестяща коса: здравословна храна и прием на хранителни добавки!

За да имаме здрава и блестяща коса е много важно как се храним. Тъй като през зимата не винаги имаме възможност да приемаме пресни плодове и зеленчуци, от които до си набавяме необходимото количество витамини, можем да компенсираме, като взимаме хранителни добав­ки, съдържащи комбинация от аминокиселини, белтъчини и витамини, които ще допринесат за здравият вид на нашата коса. Те ще укрепят структурата на косъма ни отвътре и ще направят косата ни видимо по-здрава и лъскава.

 

 7 причини, заради които косата окапва!