Уроци и задачи по математика

1
Добави коментар
stanimir1410
stanimir1410

Математика е много важен инструмент, но аз лично не мисля, че трябва да си позволяваме да пренебрегваме книгите, дори художествените, защото голяма част от умността ни се формира и благодарение на тях. Затова, без значение дали сте родител или ученик, старайте се да поддържате равновесието в това отношение.

Аз лично в момента чета една военна книга за анти терористичния отряд на Русия – Спецназ АЛФА, издадена от Светослав Кантарджиев. Но разбира се, това е лично моят вкус, който съм търсила и стимулирала с години. Различните хора харесват различен тип литература. Както беше казал Алеко: „Разни хора, разни идеали“. Открийте кое привлича вас: научно-популярна литература, криминални романи, романтични, приключенски, исторически? 

Откриете ли кой тип литература ви привлича, ще я четете с желание и тя истински ще обогатява вътрешния ви свят. За това в някаква степен служи добрата книга – да видиш как други герои, в друга ситуация живеят живота си и в някаква степен да се (по) учиш от тях, техните успехи и провали.

Това е от мен за днес, следващият път вече ще се върнем към математиката 🙂