Как да се променя?

27
Добави коментар
ledzep
ledzep

Как да се променя?

Здравейте. Имам нужда от съвет. Как да се променя… не мога да възприема гаджето ми да е почти цял ден навън /не работи/, да се среща с приятели, а аз цял ден вкъщи, просто ме обземат нерви да скъсване. Чувствам се като обезумяла, понякога имам чувството, че мога да бъде и без него /моментно мислене/, сякаш моите чувства лека по лека започват да се променят.

Всеки път когато искам да си тръгна, той ме спира и не ме пуска, но ще дойде денят, в който няма да го послушам. Не ми издържат нервите, почти всеки ден плача , чувствам се самотна, казвам му, на моменти ме разбира и на следващия ден пак по същия начин той действа. Не ми харесва този начин, а той ме обича като обезумял, но иска от време на време да се среща и с приятелите си. Но това не е нормално съжителство. Другото, което мразя е, че не дава да му се докосва телефона, това още повече ме вбесява. Не криел нищо, но не искал… Той прави всевъзможни неща да се промени заради мен, но нещо нему се получава. Ако не успея и аз също да се променя…какво да правя, не знам.

Соня

 

Утеха.БГ:

Напълно нормално е да искаш да прекарваш време с приятеля си. Ако той не ти обръща достатъчно внимание и по цял хайманосва, естествено, че ще си нервна. Ти предполагам не искаш той да е залепен до теб, но не искаш и цялото време да си го прекарва с приятелите му. А това да се променяш за него ми се струва невъзможно. Ние сме такива, каквито сме, това, че сме способни на компромиси, не означава, че сме склони към драстична промяна. Струва ми се, че си още млада. С годините идва едно разбиране и приемане на характера, мисълта, че не можеш да се промениш заради нещо или някой, вече не е обезпокоителна, а просто я приемаш и като погледнеш назад във времето и опитите да се нагодиш към някой, ти се струват смешни и безполезни. Поне при мен е така. Може би ще успеете да стигнете до някакъв компромис, да ти отделя повече време, все пак и ти имаш нужди, не само той.

Магистър Жана

 

Категория:
Страсти и неволи  Етикети:
връзка, гадже, компромиси, нерви, пренебрегва ме, приятел, приятели, промяна