Хранене според възрастта на детето – Homemade Baby Foods

2
Добави коментар
snejanal
snejanal

Не открих чия е идеята за това оргинално мече. Попадна ми снимка случайно и се влюбих в него. Опитах се да открия рецепта , но и там не ми провървя. Давам ви моята интерпретация и се надявам да ви хареса 🙂

Спящо мече от ориз

За да направите мечето ви е нужна 1 ч.ч. сварен посолен пълнозърнест кафяв ориз. Може да използвате и бял , тогава ще ви е по-лесно да работите с него и да оформите отделните елементи , тъй като съдържа повече нишесте  , което действа като лепило между зрънцата. Но мечето няма да е кафяво 🙂 Мина ми през ума да ползвам бял ориз, който да оцветя със соев сос.Това е вариант , само ако не готвите за деца. Соята е една от осемте храни, които съставляват 90% от хранителните алергии в ранна детска възраст . Освен това  соевият сос има много високо съдържани е на сол. 

И така за кафяво мече остана варианта с пълнозърнест ориз. Към все още топлия ориз се добавя 1 с.л. масло , то компенсира донякъде липсата на достатъчно нишесте и мечето се оформя по лесно.Работете с мокри ръце , докато оризът не е изстинал съвсем.

Спящо мече от ориз

Малко кашкавал и една маслина са достатъчни за да се направят очите и муцунката.Тялото на мечето може да се направи дефакто от всичко , което обичате или имате в момента под ръка.Аз избрах салата от домати , краставици , шунка и печени чушки .

Спящо мече от ориз

Сега е ред на омлета. 3 яйца , шипка сол и широк тиган .Това е всичко. За да не се налага да го обръщате го похлупете докато го пържите , така яйцата от горната страна ще се стегнат от парата.Завийте с него мечето.

Спящо мече от ориз

Остана само украсата 

Ето няколко идеи за пълнеж, вместо салатата от домати:

картофено пюре
руска салата
салата Снежанка
задушено пилешко месо със зеленчуци
зеленчуци на пара – броколи , карфиол , грах , зелен боб…..
ризото
задушен спанак с масло