Каляска от тиква | Домашна работилница | направи си сам

4
Добави коментар

Направете прикзана обстановка за Хелоуин,  като напраите фенер от тиква във вид на каляска от приказката за Пепеляшка. Изработването на подобен фенер отнема около два часа, но   е изключително забавно.

Необходими материали:

– три лепенки или три декоративни елемента изрязани от хартия за скапбукинг ( необходими за украса на прозорците);

– една голяма тиква и четири по малки с еднакъв размер за колела;

–  нож;

– черен маркер или молив;

– акумулаторна бормашина;

– дюбели;

– четири мъниста за украса на колелетата;

– тел.

Инструкции за работа:

1. Отбележете с маркекр или молив местата на прозорците на бъдещата каляска. С помощта на нож изрежете прозорците и от направените отвори извадете семките и вътршната мека част на тиквата ( може да си помогнете с лъжица). След като вътрешната част на тиквата е издълбана и стените са добре оформени, може да направите място в центъра, за поставяне на чаена свещ. Около направените отвори във вид на прозорци залепете декоративните елементи от картон или готовите лепенки.

2. С помощта на акумулаторна бормашина направете отвор в средата на всяка една малка тиква. Свържете тиквите две по две с дюбел. Фиксирайте с лепило. Украсете средата на всяко колело с мънисто.

3. Поставете двата комплекта колела на разстояние  малко по-малко от ширината на тиквата. Осите на колелата трябва да се намират успоредно. Съдинете двете оси с помощта на два отрязъка дебела тел във вид на Х. На схемата по-долу е показн начина на свързане.

4. Поставете голямата тиква върху конструкцията с колелата.

Боядисайте със златиста или сребриста боя каляската. Добавете брокатени частици в прозрачно лепило и покрийте цялата повърхност.

Вашата приказна каляска – фенер е готова!

Автор Michelle M. Freeman