Ревюта на ресторанти, готварски рецепти, меню за разделно хранене – Pizza Rolls

1
Добави коментар
ts.gigova
ts.gigova

500 г готово бутер тесто
100 г козе сирене, но винаги можете да го замените и с обикновено краве сирене
3-4 червени чушки
50 г орехови ядки

Много се чудех как да озаглавя днешната рецепта. В оригиналния си вариант тези солени нещица се наричат „сълзица“, но на мен нещо хич не ми се получава номера със завиването в тази форма, затова от тестото оформям дълго руло, което режа на дебели парчета. Не са от най-красивите, но за сметка на това са страшно апетитни. Първия път, когато майка ми ги опита реши, че това са някакви мини пици. Нищо, че няма да откриете никоя от съставките на традиционната пица в тази рецепта. Соленките са подходящи за парти, закуска, че защо не и за лека вечеря. Приготвят се лесно и това е една от причините да присъстват толкова често на масата вкъщи. Е, да започваме!

Изпичаме, обелваме и нарязваме на дребно чушките. Загряваме фурната на 180 градуса (с обдухване). Разточваме студеното бутер тесто на широк правоъгълник, доколкото можем. Разпределяме равномерно натрошеното сирене, чушките и леко начупените орехи. Завийте на стегнато руло и го нарежете на средно дебели парчета. Трябва да получите около 20 рулца от това количество тесто. Застиламе голяма тава с хартия за печене и нареждаме парчетата а достатъчно разстояние едно от друго, защото при печенето те почти ще удвоят обема си. Печем в загрятата фурна  около 10 минути или докато соленките придобият златист цвят.

Разбира се, можете да приготвите рулцата и с домашно бутер тесто, но обещах бърза рецепта, затова този път използвайте готово от магазина, ама само този път

* Оригиналната рецепта можете да откриете в сп. Good Food, бр. 53/2011