София и изработка на уеб сайтове

2
100
Добави коментар
djunev
djunev

Как да популяризирате вашият онлайн магазин в Google – Втора част

Продължение от Първа част

Поддържане и разработване на SEO резултати

Конкуренцията нараства, така че само тези, които постоянно работят на сайта, могат да запазят добрите си позиции.

 

Използвайте контролни списъци

Направете специални контролни списъци за различни операции на сайта и го проверявайте всеки път.

Примерен контролен списък при добавяне на нов продукт:

Регистрирайте мета тагове.

Добавете поне 3  снимки.

Добавете описание с поне 200 знака.

Добавете блок „С това за закупуване“ на страницата на продукта.

Добавете този продукт към блока „Купете с това“ на страниците на други продукти.

Намерете статии в блога, където можете да свържете този продукт (или да напишете статия за него).

По-добре е да правите тази работа по малко, отколкото да лопатите целия сайт веднъж годишно.

Актуализирайте картата на сайта, като добавите нови страници там. Така те бързо ще станат известни на търсачката.

Също така трябва редовно да проверявате сайта за прекъснати връзки и просто да погледнете Google.Webmaster. Винаги има намеци какво може да се подобри.

Актуализирайте съдържанието

Сайтът трябва постоянно да се развива, така че търсачките да го „харесват“ все повече и повече. За да направите това, опитайте се редовно да добавяте нови текстове и картинки (например заменете старите снимки на продукти с нови и подобрете описанието).

Не забравяйте да поддържате блога си жив. Там можете да добавяте не само полезни статии, но и фирмени новини, интервюта с клиенти, техните рецензии, съобщения за нови промоции и продукти.

Стремете се да задържите посетителите по-дълго в онлайн магазина си

Колкото повече време прекарват потребителите на сайта, толкова по-голяма е дълбочината на гледане – това е един от критериите, по който търсачката определя полезността на сайта, а оттам и позицията в резултатите от търсенето. Изключително важен параметър, който  във времето ще придава все по-голяма тежест, ако читателите остават по-дълго време на сайтът Ви.

Затова се опитайте да заинтересувате клиента и да го задържите на сайта!

Повторно свържете продукти и статии

Вътрешното свързване на продукти, например „сходни артикули“, може да помогне на потребител, който се колебае кой продукт да закупи, да получи повече предложения. Свързването на продукти играе важна роля в поведението на крайния клиент, затова обърнете сериозно внимание на този компонент.

Увеличете асортимента си в магазина

Добавете форма за обратна връзка или онлайн чат, така че потребителите да могат да задават своите въпроси и да получават отговори по всяко време (което означава да останат по-дълго на сайта и да не остават нещастни).

Анализирайте поведението на потребителите на сайта

Отново търсачките обръщат много внимание на това как се държи потребителят на сайта. Тоест, колкото по-удобно е за посетителите във вашия магазин, толкова по-стабилна ще бъде позицията му в търсачките. Следете какви продукти и къде клиентите идват при вас, какво правят в магазина – опитайте се да разберете клиентите си и да приспособите магазина към техните нужди.

Услуги за анализ – Google Analytics ще ви помогнат да оцените поведението на потребителите на сайта . Може лесно да бъдат свързани към вашия магазин

Увеличете броя на входящите връзки

Освен съдържанието на сайта и поведението на потребителите на него, търсачките вземат предвид и външни фактори – връзки към вашия сайт от други независими ресурси. За увеличаване на позициите за избраните ключови думи е необходимо тези думи да се съдържат в текста на външни връзки. Важно е източниците и видовете връзки да са възможно най-разнообразни, от преки връзки от сайтове до публикации в групи в социалните медии.

Можете да получите такива връзки по различни начини:

Преговаряйте директно със собствениците на сайтове.
Участвайте в маркетинга на форуми  – публикувайте връзки във форума
Купувайте връзки ръчно от фейсйбук групи, например Линк Билдинг България,  борси, и други.

Използвайте специални инструменти, за да помогнете за автоматичното изграждане на маса на връзката, без да полагате усилия.

Обобщение на статията

Обикновено търсачките забелязват нови връзки в рамките на 2-3  седмици. След като се вземат предвид връзките във външни фактори за класиране, позициите на сайта за ключови думи започват да растат.

За всяка заявка в търсенето има стотици хиляди сайтове, но само първите десет получават 98% от всички посетители. Ако темата е конкурентна (което означава, че и други активно оптимизират своите сайтове), някои вътрешни подобрения на сайта няма да са достатъчни, за да достигнат до ТОП 10.

Интегрираният подход за оптимизация ще помогне. Висококачественият, оптимизиран и непрекъснато развиващ се уебсайт, заедно с оптимизацията на връзки, ще ви помогнат да получите повече челни позиции в SERP и следователно да привлечете по-голям целеви трафик. В същото време цената на един посетител ще бъде  3-5  пъти по-ниска, отколкото когато се използва например банер или контекстна реклама.

Следните наши публикации също могат да Ви бъдат изключително полезни:

Summary

Article Name

Втора част – Как да популяризираме онлайн магазин – SEO на електронен магазин

Description

Опитни SEO експерти представят съвети за оптимизиране на онлайн магазин

Author

Martin Dimitrov

Publisher Name

VISEO LTD

Publisher Logo