Новина от 12.02.2022

1
178
Добави коментар
putnapomosht
putnapomosht

Изкупуване на коли в гр. София оглед и плащане до 1 час на ваш адрес!

Когато имате автомобил, който трябва да продадете, продажбата му на дилър е най-лесният начин да го направите. За много търговци днес целта е този процес да стане възможно най-бърз и безболезнен.

Много дилъри ще купят колата Ви за пари, без да изискват да я използвате за покупката на друга кола. Когато не сте на пазара за нова кола, решението да продадете употребявания автомобил на хора занимаващи се с изкупуване на коли да Ви спести труда да се опитате да направите частна продажба.

Повечето реномирани дилъри се стремят да направят продажбата на автомобил възможно най-проста и безболезнена, но все пак има няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да гарантирате, че процесът протича гладко.

Една от най-добрите страни за продажбата на колата Ви на дилър е, че не е нужно да се притеснявате да се опитвате да намерите купувач. Има няколко неща, които можете да направите предварително, за да сте сигурни, че ще получите добра сделка.

Преди да изберете дилър, уверете се, че колата ви е готова за разглеждане и че сте направили някои проучвания за това колко струва.

Трябва също така да се уверите, че имате всички необходими документи.

Какво да направите, когато пристигне дилъра за да купи Вашата кола?

Този човек ще прегледа и провери колата Ви, ще свали идентификационния номер на превозното средство и ще го прокара през базата данни на историята му, за да провери за повреди, аварии и други подобни.

Вероятно ще Ви попитат дали използвате автомобила, който искате да продадете, като основание за нов автомобил. Може да ви се предложат повече пари „на хартия“, ако използвате автомобила за търговия, отколкото ако искате да го продадете за пари. Повечето дилъри ще работят с Вас, независимо дали искате да използвате автомобила си за покупка на ново превозно средство или не.

След като продавачът събере информация за автомобила, той следва да провери състоянието на автомобила – по-специално неговите гуми, спирачки, течности и механични части. Може да вземе колата за бърза обиколка, за да види как работи. След това е време да получите офертата си.

След като се съгласите на оферта, документите ще започнат. Ако имате необходимите документи под ръка, бихте могли да излезете с парите си до час!

Компютърна автодиагностика на място

Изглежда ли Вашият автомобил по-бавен от обичайното, липсва ли му мощност при изпреварването на по-бавно превозно средство или при опит да изкачите хълм?

Светва ли таблото на таблото и не знаете защо? С приближаването на зимата, би било разумно да насрочите проверка на колата, която трябва да включва диагностичен тест.

Какво ви казва диагностичния тест за колата? Днешните модерни превозни средства разполагат с компютърни процесори, микрочипове и сензори, така че ако искате да знаете какво наистина се случва във Вашия автомобил, една компютърна автодиагностика може да разкрие проблеми, свързани с двигателя и трансмисията, резервоарите за масло и газ, изпускателната система и други системи.

С използването на специализиран компютър, свързан с Вашето превозно средство, Вашият механик може да определи точно къде може да съществува проблем, възпроизвеждайки кодовете за неизправност, които се съхраняват в системата за памет на автомобила. Възможно е бързо да се установи причината за проблема, така че да се извърши правилния ремонт, преди да се превърне в нещо по-сериозно.

Има четири основни неща, които тестът за диагностика на автомобила ще може да провери. Те включват:

1. Нивото на емисиите на Вашия автомобил.

Нивото на вредните емисии определя колко екологично е преовозното средство за околната среда. Тестът ще определи здравето на изпускателната система, а също дали се нуждае от настройка.

2. Има ли PCM (Powertrain Control Module) грешки?
Светлина, която мига на таблото, ще покаже всички неизправности с контролния модул за задвижване на двигателя. Ако бъде открита повреда, това означава, че е възможно да има редица различни проблеми. Добрата новина е, че могат да бъдат поправени, докато са още малки. Вместо да станат скъпи, тъй като с времето се влошават.

3. Какъв е стресът на празен ход?

Вентила за контрол на въздуха може да изпита проблеми, ако двигателят на автомобила работи твърде бавно, прекалено бързо или закъснява. Освен това, ако има изтичане във вакуума на двигателя, той ще трябва да работи в повече, за да може за да подържа системата.

4. Има ли проблеми с трансмисията?

Диагностичния тест идентифицира всички симптоми, които могат да отнемат известно време за да се забележат от човек. Какво ще стане, ако откриете малки проблеми с предаването по-рано? Е, това може да Ви попречи да се наложи да похарчите пари за ремонт на трансмисията в бъдеще.

Избор, преглед и оглед на кола преди покупка на място в гр. София

Намирането на използван автомобил без проблеми няма нищо общо с късмета и е свързано с прилагането на добри разследващи умения. Знанието как да откриете потенциални проблеми и да определите колко надежден е употребяван автомобил, може да ви спести скъпи автомобилни главоболия по пътя.

За оглед на кола се препоръчва използването на квалифицирани лица за тази работа, не е никога лоша да знаете едно две неща самите Вие.

Състояние на корпуса. Проверете всеки панел на корпуса и покрива, като търсите драскотини, вдлъбнатини и ръжда. Разгледайте линиите на калниците и вратите. Неподредените панели или големи пропуски могат да означават или лош монтаж във фабриката или калпав ремонт. Цветът и завършекът на боята трябва да са еднакви на всеки панел на тялото.

Ако смятате, че вдлъбнатина може да е залепена с пълнител за тяло, сложете върху нея малък магнит; няма да се прилепи към област с пълнител за тяло Ако други части на колата са били пребоядисани, може да има боя, залепваща върху гумените уплътнения около предния и задния капак.

Незначителните козметични недостатъци и леките драскотини не са причина за безпокойство, но ръждата е. Проверете външното тяло за образуване на мехурчета или ръжда.

Отворете и затворете всяка врата, предния капак и багажника. Внимателно повдигнете и пуснете всяка врата, особено вратата на водача. Ако играе на пантите си, колата е видяла твърда или дълга употреба. Проверете гуменото уплътнение за разкъсване или гниене.

Спиране. Разходете се с колата, за да видите дали се представя добре. Ако амортисьорите са в добра форма, колата трябва да отскочи само веднъж; не трябва да продължава да се движи нагоре и надолу. Хванете горната част на всяка предна гума и я бутнете напред и назад. Ако почувствате играене или чуете звук от дръпване или цъкане, лагерите на колелата или окачването може да са свършили.

Гуми. Можете да кажете много само от гумите. Автомобил с по-малко от, да речем, 40 000 km на одометъра вероятно все още трябва да има своите оригинални гуми. Проверете дали всичките четири гуми са еднакви. Различни гуми могат да подскажат, че са заменяни.