Six.Eighty.One | Мъжка и дамска мода

1
Добави коментар
goamen
goamen

   Както вече сигурно много от вас знаят, модерният цвят на 2013-та ще бъде смарагдовото. То ще бъде свежо, живо, искрящо, плътно зелено. Най-често асоциирано с брилянт, скъпоценен камък, усещането за смарагда е за нещо луксозно, изискано и глезещо окото. Още от античността този нюанс е бил изключително тачещ се и нерядко ползван. Цялостно символизира новото, различното, благополучието и още.

   Смарагдовото в модата. Преобладаването на зеленото е все повече и повече отличимо. В последните сезони се вижда все повече особено в модата.  Ако ви се струва, че вече сте виждали подобни нюанси или акуратно същия, то не се чудете, напълно нормално е. Модерно е, а и изглежда наистина шик. Изумруденото е подходящо за какъвто и да е случай като може да даде различен и забележителен вид на дамите както на всекидневното им облекло, така и що се касае до официалното обличане. При мъжете също няма да убягне. Подсилва изключително добре спортния външен вид на мъжа, а също добре се вписва и в трикотажа, и при вратовръзките.

  Смарагдовото в козметиката. Разбира се няма как и тук да не присъства! Този цвят влиза в чудесен унисон с всички очи, като засилва зелените, подчертава слабите зелени тонове при кафявите очи, а прави последните още по-изразими и красиви. Ако пък желаете да изпъкнете със своя лак на ноктите, то какво по-добро решение от изумруденото!

   Смарагдовото в интериора. Подмладете дома си с този свеж цвят. Акцентирайте отделни предмети във вашия дом в изумруденото – мебелировка, картини, аксесоари и други. Така ще доставите доза новост, доза свежест, а ако използвате и по-матов цвят на смарагденото, то може да придадете особен и изискан вкус, тежест и наситеност.

*Любопитно. Кой дефинира цветовете днес? Това е Pantone. Именно авторитетът-гигант в цветовия бизнес. А какви са влиянията, от които се определя този цвят? За пример: спортни събития, различни модни визии, културно-социални събития, технологии, дестинации и прочие.

Смарагденото – Модният Цвят на 2013 -161.67/5 (-3233.33%) 6 votes