Шоколадова торта

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Шоколадова торта

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
200 гр. шоколад
200 гр. масло
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
1 ванилия

за крема:
20 гр.черен шоколад
450 мл.много студена течна сметана
80 гр.захар

за украса:
филирани бадеми
разтапяме 2 с.л. захар и върху хартия за печене правим капчици и други фигурки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтапяме шоколада на водна баня. Сваляме от котлона и прибавяме захарта – бъркаме докато се получи хомогенна смес. Когато изстине прибавяме яйцата. Бъркаме непрекъснато, добавяме брашното и ванилията.

Печем в намаслена тавичка за около 20 минути на 190 градуса. Когато е готов блата го обръщаме на поднос и го разрязваме с помощта на конец.

За крема разтапяме шоколада на водна баня. Оставяме да се охлади. През това време разбиваме сметаната със захарта докато се сгъсти. Прибавя се шоколада и се бърка много внимателно с дървена лъжица, за да не спадне крема. Слагаме първия блат, намазваме с крема /ако искате сиропирайте блата-аз лично не го сиропирах/, слагаме втория блат и намазваме цялата торта с крем. Отстрани тортата я напръскваме с бадемите, а отгоре поръсваме карамелчетата.

Продукти:
шоколад, краве масло, яйца, захар, брашно, ванилия, черен шоколад, сметана, бадеми

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »