Прически, грим и мода

8
Добави коментар
Ani-to
Ani-to

Малко помощ при гримирането на очите!

С идването на пролетта, лятото и топлото време, започваме да мислим за почивки и разбира се за море. И заедно с това ни се иска да внесем малко повече настроение и цвят в ежедневието си. Често това става с дрехите, обувките, аксесоарите и разбира се гримът. Купуваме пъстри палитри и сме готови да експериментираме с цветовете. 
През пролетта и лятото на 2009 година актуален ще бъде наситеният и смел грим. Акцентът ще бъдат очите, а за устните оставете естествените тонове. Може да смесвате по няколко нюанса сенки от един и същи цвят или да съчетаете различни цветове, например розово, лилаво и синьо. Всеки цвят, който ви допада, може да смятате за актуален тази година – зелено, кафяво или синьо. Лилаво, кафяво или теракота. Колкото по-ярко и наситено, толкова по-добре. Комбинации като жълто и черно, зелено и златно, ярко синьо и розово.

Цветен молив за очи, очна линия или спирала – само изберете, подходящият към сенките.

Има няколко принципа при гримирането на очите

Започва се с нанасяне на най-тъмния тон по дължината на долния клепач. Внимавайте линията да е тънка и равномерна. Подчертавате външния ъгъл на окото.
Със същия цвят може да гримирате целия горен клепач. Другият вариант е да изтеглите линията от долния до средата на на горния.

Нанасяте по-светлия нюанс сърху останалата част от клепачите, като подчертавате вътрешния ъгъл на окото.
Двата нюанса на сенките се разнасят в средата на клепача до пълното им „преливане”.
Под извивката на веждите се използва най-светлия тон. Често това може да са и сребърни, златни или блестящи сенки.
Изберете подходящ молив за очи, с който да очертаете вътрешната страна на окото.
Тази година се завръща и очната линия. Използвайте я за подчертаване на горния клепач.
Избирайте водоустойчиви молив и очна линия. С тях по-лесно ще избегнете размазване или разтичане.
За повече блясък може да сложите брокат на клепачите.
Накрая поставете няколко слоя спирала на миглите, като внимавате да не се слепнат. Може да разделите с гребенче за мигли.
Ако очите са силно и цветно гримирани, то нека червилото да е с естествен цвят. Нека контурът на устните се откроява съвсем леко. Добавете блясък или гланц за устни.
Обикновено цветът на червилото се съчетава с този на лака за нокти. Може обаче да боядисате ноктите си, в комбинация със сенките за очи.
Използвайте подходящи четки за грим. С тях ще ви бъде по-лесно и резултата – по-добър.

Най-важното е да не се страхувате да експериментирате. Внимавайте в съчетанието на цветовете на дрехите, обувките и грима. Добре е да има цветове, но нека не са прекалено много. Дайте си достатъчно време да пробвате различните варианти преди да трябва да излизате. За през деня оставете по-леките и пастелни тонове, а вечер – слагайте наситени цветове, блясък, брокат.

По възможност се гримирайте на светлина най-близка до дневната. Така няма да рискувате да прекалите с грима и да го разберете, чак когато вече сте навън.

Tекст и снимки: Мариана Майер; ИК „Майер“®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на „Закона за авторското право и сродните им права“. Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.