Google Maps с информация за инциденти в реално време

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Минаха два месеца, откакто Google купи картографския си конкурент Waze и ето че днес започваме да виждаме плодовете на придобиването.

Google въвежда доклади за пътни инциденти в реално време – произхождащи от общността на Waze – на мобилната версия на Maps приложението за Android и iOS. Информацията за инциденти, строителни зони, затворени пътища и други неудобства при пътуване ще се появява на картата със съответните пътни обозначителни знаци.

 

Потребителите в САЩ, Великобритания, Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия, Еквадор, Франция, Германия, Мексико, Панама, Перу и Швейцария засега ще имат достъп до данните в реално време. Скоро още държави ще се присъединят към списъка, както със сигурност и България.

 

Ползите от сътрудничеството между Google и Waze са в двете посоки, защото Google вгражда част от собствените си данни в Waze. Google Search пък може да бъде използвана, за да намерите дестинация по време на пътуване в Waze, а уеб-базираната карта в приложението включва Google Street View и сателитни изображения.

 

Вижте и новата функционалност на приложението за водене на бързи бележки Google Keep.