Район „Нови Искър“ – гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“

3
Добави коментар
novi-iskar
novi-iskar

На 04 декември 2013 г. столичния район „Нови Искър” и участък Пожарна безопасност и защита на населението – Нови Искър към 02 РСПБЗН честваха Международния ден на доброволеца.

Събитието се проведе в 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, село Негован, като участие взеха над 120 ученици и учители от учебното заведение. Празника се проведе под патронажа на кмета на район „Нови Искър” Даниела Райчева.

Програмата включваше провеждане на проиграване на ситуация при възникнал пожар и евакуация на учениците от сградата на 176 ОУ. Демонстрацията се реализира съвместно с доброволци към Доброволното формирование към Столична община. Беше показана и демонстрирана пожарната техника, която е на въоръжение в участъковата пожарна служба в град Нови Искър, както и оборудването, с което разполагат доброволците в Доброволното формирование към СО. Пожарникарите от пожарната служба в Нови Искър демонстрираха гасене на контролиран пожар, а най-интересната част за всички деца беше да опитат сами да боравят с пожарникарски шланг, струйник и дихателен апарат.

Район „Нови Искър” изказва специални благодарности за подготовката и реализирането на това събитие на комисар Стоян Василев, гл. пожарникар Богдан Личев и г-н Евгени Тошев.

Галерия със снимки!