Продукти от КОБО

1
Добави коментар

Продукти от КОБО

Басейн от полипропилен

Вариант за изграждането на монолитен басейн е полипропиленов басейн. Този вид басейни са много подходящи за вили и къщи. Хидроизолираща конструкция е отличителната им черта. Тя е и опорна, и не изисква направата на вътрешна облицовка с плочки, фолио или специална боя. Материалът полипропилен е полимерен материал с ниска плътност, висока якост, устойчив на агресивни среди и ултравиолетови лъчи. Този материал в Европа и Русия се е наложил за изработване на басейни поради неговите екологични, здравословни и хигиенни качества и възможност за направата на разнообразни форми. Устойчивостта му на корозия гарантира дълъг живот. Въз основа на своите характеристики той се счита за „цар на пластмасите” и има голямо приложение в промишлеността. Наименованието на полипропилена е Polistone P, произведен от фирма Rochling – Германия.

Този вид басейни се изграждат като голяма вана от листов материал. В  зависимост от натоварването дебелината на материала е от 5 до 8 мм. Начинът на изграждане се състои в рязане и заваряване на полипропиленовите листове до получаване на определена форма и размер. Изграденото корито е оребрено и подсилено от външната страна с ребра. Горния ръб на конструкцията басейните могат да бъдат с бордова тръба, бордови камък или с външен преливник.

Полипропиленът има висока степен на топлоизолация, поради което водата запазва своята температура дълго време . Върху дъното и стените се поставя допълнителна изолация от екструдиран полистирен за допълнителна изолация.  А това води до намаляване на разходите за електроенергия, защото нагряваме само водата, а не земята и бетона. Което позволява позволява използването на басейна в по-студени дни. Издържливостта и устойчивостта на материала на температурни промени го прави добър за нашия климат, който е доста широк температурен диапазон.

Този вид басейн не се нуждае от използването на специални препарати при почистване и за поддръжка. Отличните хигиенни качества на материала в съчетание с добра филтрираща система дават възможност водата в басейна да се използва дълги години. Материалът е изключително гладък, но не се пързаля и хлъзга. Полипропилена не позволява появяването и размножаването на водорасли и органични съединения, поради добрите си хигиенни качества.Почистването на отлаганията на плажни масла и нечистотии по водолинията се извършва лесно.

Прикачени файлове:

Брошура Басейни от КОБО-Б

Още Басейни от полипропиен по поръчка:
Категории:

Офис на КОБО

1510 гр.София
ул. Васил Петлешков 20

Тел./факс 02 945 40 07
моб. 0888 493 306
моб. 0888 636 084
E-mail:   

» Контактна форма