SEO оптимизация на сайтове за търсачки

1
Добави коментар
baistavri
baistavri

SEO оптимизация на сайтове за търсачки

Оптимизацията за търсещи машини или иначе казано SEO оптимизация (от search engine optimization) е процес, при който се подобрява видимостта на уебсайта в търсачките и по-предното позициониране в резултатите от търсене по определени ключови думи и фрази. Този процес обхваща фактори като оптимизация на html кода на уебсайта, структурата на линковете в сайта, текстовете, линковете, които сочат към сайта, както и редица други фактори и мерки, които се правят и взимат под внимание за по-доброто класиране в резултатите.

SEO оптимизацията е доста динамичен процес поради честите обновявания на алгоритемите им за позициониране на резултати. Ето затова е важно да се прилагат само актуални стъпки в процеса на оптимизиране. Разбира се има и има и рамки, които с времето не са се изменили и когато човек ги спазва, може да постигне и сам някакви резултати и добро позициониране в търсачките.

През годините основните фактори за класиране на резултати в търсачките са сравнително ясно и се взимат под внимание от добрите оптимизатори, когато правят SEO оптимизация на уебсайт.

Тенденциите в SEO оптимизацията са основно да се разчита на качествено съдържание, което е добре структурирано, като се спазват различни стандарти за кодиране и валидиране на код. Освен това търсачките, независимо дали става дума за Google, Yahoo, Bing или Yandex следят и за това колко е ценно съдържанието, колко в другите сайтове се „говори“ за него посредством връзките към съдържанието и какви социални сигнали имаме, т.е. дали потребителите оценяват съдържанието като полезно, чрез споделяне и лайкване в социалните мрежи.

Ако все пак имате нужда seo експерт, който да се заеме със SEO оптимизацията на вашия уебсайт, ето с какво мога да ви бъда полезен:

Абонаментна SEO оптимизация
SEO анализ на уебсайт и изготвяне на лист с препоръки
SEO анализ на ключови думи
Подготвяне на seo оптимизирани текстове
Генериране на мета данни и оптимизиране на съществуващо съдържане
Линк билдинг стратегия
Споделяне в социални мрежи и управление на профили

Оцени и сподели

Ако тази публикация ви харесва, то може да оцените чрез рейтинг системата или да споделите.