Доставка на цветя от БГФлорист

1
Добави коментар
Tribal88

Цветя за 20 годишните

Цветя за 20 годишен юбилей се даряват  винаги и на  всички, особено на  момичетата. Мъжете за този рожден ден също могат да получат цветя, но при  избора на букета може да се появят проблеми. Всъщност, изборът на букет за един млад човек не е  обикновена задача. Сега ще се фокусираме  върху това, как да изберете букет за момиче по повод на нейната 20-годишнина. Датата, както разбирате е юбилейна  и трябва да изберем подходящия подарък. Това включва не само цената, но и вида, и избора на букета. Често избираме композиция  от цветя, чиито брой  съответства на възрастта, като в Европа и Съединените щати, обикновено се подаряват четен брой цветя. Най-често се подаряват букети от една дузина – 12 броя цветя. При нас  букет от 12 стръка много  малко хора се осмеляват да подарят, защото може да обидят някого. Тогава как да постъпим. Нека ни помогнат нумерологията и езика на цветята.
И така – девойката навършва 20 години и ние избираме цветя за нея.
В предхристиянските традиции четните числа са броя на смъртта и злото. Това спазваме, като в нашата традиция поднасяме на гробовете  четен брой цветя. Тоест, в нашия случай решаваме да не избираме букет с  четен брой цветя.Тогава изберете нечетен брой цветя в един букет. Езикът на цветята е разнообразен, затова изборът на подходящата композиция от цветя за двадесетгодишно момиче не е труден. Ако вие принадлежите към нежния пол и подарявате на приятелката си един букет от жълти или тъмно розови рози, това символизира, че сте благодарни за приятелството си. Жълтата роза е символика на приятелството, а  тъмно розовата роза – благодарността. За да бъде разбрано посланието, броят на розите в букета трябва да бъде равен на 9 или 11. Както уточнихме, числото 9  показва- аз те уважавам като приятел, а числото 11 констатира- ти си ми приятел. Да обобщим – ако сте жена и искате да дадете един букет за 20-годишната си приятелка, най-добрият подарък е композицията  от 9 жълти или тъмно розови рози. Има и друг вариант – можете да подарите един букет от 11 рози. Така благодарите за вашето приятелство на младото момиче.
Ако сте мъж и подаръкът ви е за любимото момиче, най-добрият подарък е композицията от червени и бели, или кремави рози. Алената роза символизира страст и дълбоки чувства, а  бялата или кремава роза е  символ на вярност и чистота на намеренията. Белите рози могат да се заменят с розови, тогава подчертавате, че девойката е  нежна и невинна. Да обърнем внимание и на  броя на цветята в един букет.  Числото 19 е сложно и една от неговите особености е  посланието за чувствителност и грижа. 19 алени , кремави или бели рози като подарък за рождения  ден на едно 20-годишно момиче, символизират вашата любов и вярност.
Как да изберем цветя за родители, приятели или роднини? Всичко това е много лесно, ако спазвате някои правила. Обърнете внимание на характера на девойката или този, за когото е предназначен букета. Обикновено розите подаряваме на  активните и уверените , докато лилиите, известни като „Кралски“ цвят подаряваме на хармоничните личности. Орхидеите са идеални за емоционалните и творчески натури. Добър подарък за навършване на 20 години е и композиция от цветя по ваш избор от различни рози, зеленина, достатъчно сложна, но пъстра и ярка.

Like this:

Like Зареждане…

Related