Доставка на цветя от БГФлорист

1
Добави коментар
Tribal88

Доставка на цветя
Интересните и любопитни факти за природата, растенията и животните представляват интерес и печелят вниманието ни винаги. А дали сте се замисляли колко интересна може да бъде историята на цветята в съвременната флористика?!

Историята на цветята съдържа много любопитни факти за тези красиви растения. Преди да поръчате онлайн доставка на цветя за любимия човек, ние предлагаме да се отпуснете малко и да научите повече за любимите цветове.

В древните времена цветята са използвани като универсален език. Размяната им се използвала не само за изразяване на чувствата, но и за споделянето на неизказаните мисли.
Хризантемите се оказват едни от „забранените“ цветя в света, тъй като се смятат за символ на императора на Япония. Затова с името на това цвете е свързана една от най-престижните награди в страната.
В Гърция къщите, статуите на божествата, дворците – всички те са украсени с теменужки, особено по време на празниците. При галите растението символизира невинността и чистотата. Във Франция, победителите в конкурсите за поезия, провеждани в Тулуза, са награждавани със златни теменужки.
В природата съществуват и ядливи цветя. За да използвате хранителни глухарчета, трябва хубаво да ги смачкате, преди да ги добавите към салатите, с цел да се отстрани излишната горчивина от тях. Цикорията може да бъде освежаваща напитка, не по-лоша от кафето. Хризантемите също са подходящи за храна, а коренът от лотос може да бъде сварен за супа.
Добре известно е, че цветята имат свои биоритми. Използвайки това свойство, изобретателят Карл Линей създава кръгла цветна леха, разделена на 12 сегмента. Всеки сегмент на цветния часовник представя точно един час на деня и е изпълнен с растения, така че цветята им да се отварят и затварят в момент, отговарящ на съответното време на деня. С помощта на тези часове може доста точно да се определи времето.
Символът на Съединените щати, Великобритания и Иран е цвете от роза .
Първите сведения за лалетата се появяват по времето на Конфуций. Това цвете символизира живота и безсмъртието на любовта.
До шести век лалетата не са познати в Холандия. Те са били донесени в тази страна от Турция. Внесените лалета били много скъпи, като тяхната стойност е била по-висока в сравнение с много метали и скъпоценни камъни. Цената на една единствена луковица на лале могла да надвиши и 2 хиляди долара. Лалето се отличава с различен темп на растеж – за един ден може да прорастне до два сантиметра.

Не е известно какво всъщност е повече – цветята или историите, свързани с тях. Категорично можем да твърдим, че любовта към тях остава непроменена. В продължение на векове, хората си подаряват цветя, използват ги за лечение, или възпяват възторжено и вдъхновено.

На нашия сайт за поръчка и доставка на цветя можете да поръчате букет , цветя или кошница с цветя – от вас се иска само да направите избор. За всичко останало ще се погрижи нашата компания.

Like this:

Like Зареждане…

Related

доставка на цветядоставка на цветя Софиямагазин за цветя София