Здравословно Отслабване

3
Добави коментар
veleva
veleva

Здравословно Отслабване

Tweet

Наднорменото тегло е основен проблем в съвременния свят.

Според Световната здравна организация, наднорменото тегло на хората по света се е удвоило от 1980 г.

България е на второ място в света по затлъстяване и свръхтегло сред децата, като 70% от българите са с наднормено тегло.

Има няколко основни фактора, които са ключови за затлъстяването. Главният от тях е нездравословното хранене.

Организмът е структуриран да използва основно прости захари, аминокиселини и мастни киселини. Неправилното комбиниране на храни и консумацията на рафинирани тежки и мазни храни, сложно структурирани протеини и въглехидрати като месо, млечни продукти и нишестета, е предпоставка за натрупването на токсини в организма, отслабването на имунната и ендокринната система. Тези сложни храни не се усвояват пълноценно и се натрупват в организма като излишна телесна маса.

Консумацията на здравословни вегански сурови храни, които са богати на ензими, осигурява енергията необходима на организма за храносмилане и усвояване на всички нужни хранителни вещества, без да остават неусвоени остатъци във вид на токсини.

Консумацията на плодове, зеленчуци, кълнове, семена, ядки и хранителни добавки като пчелен прашец, морски водорасли и други, доставят всички тези лесно усвоими хранителни вещества и всички витамини и минерали, без да се изразходва енергията на организма. Същевременно, те пречистват и възстановяват тъканнта на тялото и коригират наднорменото тегло.

За да не се предизвикат сериозни очистителни кризи, към суровата храна могат да се добавят някои безглутенови храни като киноа, амарант, просо, елда, царевица и задушени зеленчуци на пара. С промяната на хранителния режим е препоръчително да се направи и курс за изчистване на дебелото черво.

Лятото е изключително подходящ сезон за този вид здравословно лечебно хранене, който по естествен начин възстановява баланса на организма. Лечебното хранене трябва да бъде съчетано и с редовно движение и физическо натоварване – ходене, разходки сред природата, бягане, плуване, фитнес, йога и други.

Препоръчителен хранителен режим за разтоварване и здравословно отслабване:

Винаги започвайте деня с чаша топла вода, която може да бъде разредена с малко лимон.

След това, изпивайте 1 голяма чаша плодов или зеленчуков сок.

Консумирайте плодове до обяд, винаги 30-60 минути преди други храни и основно хранене.

За обяд изяждайте голяма салата с различни видове кълнове и малки количества изкиснати за 24 часа семена: слънчогледово, тиквено, сусамено, конопено. При необходимост можете да добавите задушени зеленчуци.
Ако изпитвате силна нужда от още храна, добавете един вид безглутенов вид зърнен продукт: киноа, амарант, елда, просо, кафяв ориз – в минимални количества.

Следобед, ако сте гладни, 4 часа след като сте обядвали, изпийте един зеленолистен или плодов сок в неголеми количества, до 150 мл.

Вечеря – аналогична на обяда.

Хранителните добавки, които подпомагат много процеса на възстановяване на здравето са:  бирена мая, спирулина, хлорела, АФА, пчелен прашец в минимални количества.

Хранителения режим по-горе е за хора, които нямат сериозни стомашно-чревни заболявания. Поради индивидуалното здравословно състояние на всеки организъм, е важно, преди да предприемете промяна в хранителния си режим да се консултирате със специалист по здравословно лечебно хранене.

 

Свързани публикации

Свръхтеглото и затлъстяването засягат все по-голяма част от населението на света. Данни сочат , че 65% от световното население живее в страни, в които умират повече хора с наднормено тегло,…

&nbsp повече »  

Наднорменото тегло е един от най-разпространените здравословни проблеми в България и по света.

Основни причини за затлъстяването са:

•    консумирането на…

&nbsp повече »  

Преди да започнете консумирането на храни, които въздействат благоприятно за отслабване, добре е да установите причините за натрупването на излишни килограми и затлъстяване.

Повечето…

&nbsp повече »  

Tweet