Счетоводни услуги

1
Добави коментар
seoslav
seoslav

Пълно счетоводно и данъчно обслужване

– Текущо счетоводно обработване на документите в съответствие с Националното счетоводно законодателство или Международни счетоводни стандарти (МСС) – Контрол на съответствията на първичните счетоводни документи с счетоводното и данъчно законодателство. – Изготвяне и подаване на справка- декларация по ЗДДС и предаване в НАП – Изготвяне на ИНТРАСТАТ и VIES декларациите и подаването им в съответните институции – Изготвяне на справки по всяко време за нуждите на банки, НАП, НОИ, НСИ и др. – Изготвяне на справки за вземанията и задълженията на фирмата – Проверка и следене за дължими данъци и такси – Изчисляване на текущия финансов резултат – Годишно счетоводно приключване и изготвяне на годишните финансови отчети – Изготвя срочно всички необходими данъчни декларации в съответствие с актуалната данъчна регистрация на клиента по данъчните закони (ЗКПО, ЗДДФЛ, ЗДДС, ЗАДС, ЗМДТ) – Взимане на документацията от офиса на клиента! – Данъчни и счетоводни консултации – Регистрация по ЗДДС – Следене за изтичащи срокове за подаване на декларации, справки и плащания – Данъчно и осигурително планиране и прогнозиране. – Изчисляване и определяне на данъци и осигуровки. – Изготвяне на платежни нареждания за погасяване на задължения към НАП.

Данъчното законодателство е най-динамично в страната ни и без значение от правната форма, размера и бранша на бизнеса ви данъчния ефект сериозно засяга всяко ваше решение. Ролята на нашите специалисти е своевременно да ви предоставят данъчно ефективни решения по специфичните за дейността ви въпроси, точно и професионално да ви представят перспективите и последиците и заедно да отстраним данъчните рискове. Освен че ще ви помогнем да покриете всички данъчно-административни законови изисквания, данъчните ни специалисти ще ви предоставят ефективни и съобразени със законодателството решения за отпимизация на дължимите към държавната хазна данъци.

 

Отчитане трудови и осигурителни отношения

– Оформяне на изискуемите документи за назначаване и освобождаване на служители; – Подаване на уведомлени до НАП; – Оформяне на трудови книжки; – Обработка на работни заплати, начисления, удръжки, обезщетения и осигуровки; – Изготвяне на ведомости за заплати, изчисляване на болнични и отпуски; – Отчитане осигурителните отношения – месечно изчисляване на различните видове осигуровки в съответствие с осигурителното законодателство и предоставените договори на персонала, както и изготвяне на платежни нареждания за превеждане на осигуровките по предварително посочена от клиента банка и сметка; – Подаване пред НАП информация за осигурените лица; – Подаване на болнични; – Предоставяне на служебни бележки, справки и удостоверения за доходи;

Ние ще се погрижим за безупречното отчитане на трудово-осигурителните отношения на персонала с дружеството ви, консултирайки ви за данъчно-осигурителния ефект и дължимите вноски към бюджета още преди самото назначаване, с което ще предодвратим нежелани санкции и ще минимизираме фирмените ви разходи. След като вземем заедно решение за най-подходящата форма на назначаване, ние ще се заемем с оформяне на документацията за трудовото досие за да покрием напълно законовите изисквания, с уведомяване на националната агенция за приходите и оформяне на трудовата или осигурителна книжка. След изтичане на месечния период декларираме дължимите данъци и осигуровки пред НАП, предоставяме попълнена платежна ведомост, фишове и разбивки на работните заплати за всеки служител или работник, както и попълнени платежни документи за погасяване на данъчно-осигурителните задължения на предприятието.

 

Представителство пред Агенцията по приходите

Представляваме клиентите си пред НАП по повод техни задължения за подаване на декларации, справки, жалби и др. подобни, като ги подава от тяхно име, както и получаване от тяхно име на актове, съобщения, известия и др. В услугата се включва и осигуряване място и контакт от фирмата за извършване проверки и ревизии от НАП. Ние ще ви защитаваме така както бихме защитавали нас.