Интернет маркетинг

1
114
Добави коментар

Интернет маркетинг

SEO оптимизацията за търсачки вече се е доказала като мощен инструмент за постигане на високи цели. Положителните резултати от една добре проведена SEO кампания са безспорни и водят както до увеличаване на качествения трафик към сайта ти, така и на реализираните продажби.
SEO оптимизацията е вътрешна и външна.
Вътрешната оптимизация се прави на самия пост или страница и показва на търсачките, че самия пост е написан за определени ключови думи.
Но аз ще се спра на външната SEO оптимизация.
Тя се прави по начин по който търсачките да разберат, че други хора и сайтове одобряват поста или сайта ти.
Как Гугъл разбира кой сайт е харесван и кой не?
Различни фактори зададени от Гугъл оказват влияние за SEO оптимизацията. Взети заедно те формулират финалния алгоритъм според който търсачките решават.
Кои са факторите, които оказват влияние?
1.Линкове, сочеши към сайта ти – когато някой сайт сложи линк към друг сайт, това значи че в очите на търсачките този сайт е хубав, стойностен и интересен и тогава Гугъл му дава по-горна позиция. Колкото повече сайтове сложат линк на твоя сайт, толкова по-голям рейтинг ще има в очите на Гугъл
Какво е баклинк – тогава когато втори сайт сложи твой линк през първия сайт това се нарича баклинк.
SEO оптимизациятаЗа да имаш добра SEO оптимизация.не трябва да спамиш със случайни сайтове, защото Гугъл и другите търсачки не са глупави. Тяхната цел е клиентите да са доволни и показват само стойностни сайтове на първа линия. Някои линкове носят положителни точки, но други носят черни точки. Трябва да се поставят линкове само на авторитетни сайтове.
Купуването на линкове, често само саботира сайта и трупа черни точки.
2.Съвети за линк билдинг

Линковете на случайни места вредят на сайта ти и пречат за SEO оптимизацията.
Използвай сайтове на подобна тематика за най-добър резултат
Коментари в чужди блогове с линк към сайта ти – трябва да направиш разговор, да има емоция и тогава да поставиш като подпис своя линк.
Сайтове за обяви – използвай само качествени сайтове
Коментари във форуми – създаваш тема или се включваш в дадена тема, имаш разговор с другите хора и тогава поставяш линка си.

Промотирай поста и сайта на различни места с идеята да помогнеш на правилните хора, които ще се интересуват от него.
3.Социална активност – колкото повече споделяния имаш в социалните мрежи, толкова SEO оптимизацията по-добра.

Споделяния в социалните мрежи
Коментари в блога – насърчавай хората да споделят статията ти и да оставят коментари като пишеш за интересни неща, които хората харесват.

Най-добрия ти шанс е като промотираш поста или сайта си навсякъде и осигуриш другите да го споделят. Така ще събереш положителни точки от Гугъл за социална активност и този трафик ще започне да дава моментални резултати.
Ако статията ти харесва и искаш да научиш повече неща за SEO оптимизацията и интернет маркетинга имам видео за теб.

« НАЗАД