Уеб директория

1
187
Добави коментар

Уеб директория

Като собственик на една голяма (може би и най-голямата) директория за статии Axeny в България, ежедневно съм свидетел на едни и същи повтарящи се грешки и абсурди, допускани от публикуващите. Някои са приемливи, други са просто шокиращи, особено имайки се предвид, че хората, които ги допускат, предлагат „професионални SEO услуги“.

copywriting
1. Не се четат правилата на директорията

В условията за публикуване на всяка директория има важни изисквания, която трябва да се спазват. Всяка директория изисква различен обем на публикациите, разрешава различен брой изходящи връзки, има различни изисквания за смисъла, уникалността и типа на текста. Но времето е пари, приемливо е условията да не се четат.

Неприемливо е обаче някой да се свързва с мен и да ме пита защо статията му не е одобрена, а в същото време тя очевадно не отговаря на половината от условията.
2. Копирано съдържание

Всеки ден някои се опитва да вкарва страници в Supplemental Results. Някои хора така и не се научиха, че SEO се прави с качествено и уникално съдържание. Някои директории изискват поне известен процент на уникалност. Причината е в спиннатото съдържание.

В ерата на пандата не е много добра идея да се мъчим да надхитрим Google със спиннато съдържание. Много директории за статии обаче още приемат такова съдържание. Аз дори поддържам безплатен и удобен уеб базиран article spinner. Но според мен смисъл от всичко това вече няма.
3. Безсмислено съдържание

Има един клас индивиди, които се сдобиват с даден текст по неизвестни канали и решават да го наблъскат и изходящи връзки, които нямат нищо общо с темата. Най-често този текст е част от някое голяма световно произведение и сам по себе си няма никакъв смисъл. Няма много смисъл и за Гугъл, но хората си вярват.
4. Малко по обем съдържание

Друг клас индивиди още не различават старите уеб директории от директориите за статии и използват вторите за стандартен submission. ОК, но 150-те им символа описание са далеч от изискването за минимум 300 думи текст.
5. Неграмотност

Най-големият проблем, ако питате мен. Нивото на грамотност на българина намалява като графика на експоненциална функция, която всячески се стреми да клони към нула. Проблемът е, че и някои, самоопределящи се като copywriters, пишат неграмотно. Най-честите правописни грешки.
6. Странни форматирания

Не знам защо, но при нас всяка втора статия е подравнена двустранно. Спазва се БДС? Съмнявам се. Може би е в следствие на копиране от Word или някаква подобна текстообработваща „офис програма“. В следствие на последните често се наблюдават статии, които съдържат повече код, отколкото текст. Вярно, че Гугъл се оправя в подобни каши, но до някъде.
7. Няколко връзки към един и същ адрес

Това е много странно явление, което е адски често срещано. Как така не се научиха, че Google проследява само първата връзка към даден URL адрес и игнорира останалите?
8. Пренебрегване на синонимите

Оптимизаторите на запад се чудят как да използват колкото се може повече синоними в текстовете си, а тук сме фенове на това всяка дума да се повтаря до безкрай в текста само под една форма. Затова се получават заглавия от вида: „Как да си монтирате сами климатици“.
9. Статии без връзки

Любимите ми. В опита си да публикуват най-добрата статия на света, някои просто забравят за какво са дошли, а именно да си сложат връзка. После започва едно издирване и едни молби проблемът им да се реши. Някои даже се вкарват във филма, че връзката им нарочно е премахната.
10. Слагат си сами nofollow на връзките

Два пъти съм бил свидетел на такива индивиди и двата пъти съм преживявал шок. То вярно, че nofollow връзките все-пак имат някаква тежест и има нужда от такива, за натуралния профил, но точно от директории за статии да си набавяме такива… Има много по-лесни начини.

 

« НАЗАД