Уеб директория

1
153
Добави коментар

Уеб директория

опулярните интернет директории и портали в България почти не отстъпват на световните аналози. Българските директории са организирани в тематични категории с връзки към български сайтове с кратко описание за съдържанието им. Повечето директории предлагат и търсене по ключови думи в своите каталози. Някои български директории разполагат с краулери, софтуерни програми подобни на ползваните от световните търсачки, с помощта на които индексират сайтовете включени в своите категории. Тези директории при търсене доставят по-верни резултати, тъй като базата им данни включва не само ключовите думи от текста съдържащ се в описанието, написано най-често от собственика на сайта или негов служител, а също и думи от съдържанието на целия сайт и неговите страници.

Почти всички български директории дават възможност за добавяне на интернет сайт в каталога им, макар, че повечето изискват регистрация за целта. Преди да добавите сайт в някоя директория прочетете внимателно нашите съвети при добавяне на сайт, те ще са от полза за по-лесното намиране на сайта Ви. Българските интернет портали обикновено съдържат и директория като освен това предлагат новини, прогнози за времето, фиксинга на БНБ за валутните курсове, форуми и други услуги.

Настоящия списък с връзки към най-популярните български директории няма претенции за пълнота и изчерпателност, списъка представя само най-известните и най-често посещаваните от българския интернет потребител по наша преценка.

Списък с директории за статии

От много време мислих да съставя списък с най – авторитетните и не дотам авторитетните директории за статии в българския уеб. Непрекъснато се появяват списъци с директории за статии, знайни и незнайни, индексирани или пък не.

Всеки се стреми да създаде такъв ресурс, защото е източник на безплатно съдържание в огромни размери. Казват ти : „трябва да вземеш линк от колкото се може повече различни домейни…„, но никой не ти дава пълна информация за тях. В повечето списъци, директориите са подредени единствено по Page Rank. Има много некачаствени и наспамени директории. Има и такива, които държат много на Google авторството и на тенденциите и заслужават хубави статии.

Една от основните цели, които съм си поставял и никога не съм довършвал, е да си харесам 3-4 сайта и да ги обсипвам с информация на една и съща тема. Тогава освен, че получавате релевантни линкове от статии, малко или много променяте тематичната насоченост на блога. Много добра техника, която съм прилагал при англоезичните директории е изграждането на поне един вътрешен линк към всяка от моите статии.

Съмнявам се, че всички хора занимаващи се със SEO, пишат редовно статии за ремонт на покриви и хамали. Както аз, така и те аутсорсват проектите си и знаят, че за инвестираните пари в статии, трябва да получат най-доброто.

Има много автори, които ежедневно се стараят да създават съдържание, но не всеки разполага с необходимите инструменти за анализ на сайтове. Надявам се с този списък да помогна на потребителите и на собствениците на директориите. Е, в тази публикация няма да давам на никого съвети, къде да си публикува материала, просто ще ви дам по-подробна информация за сайтовете, които предлагат безплатно публикуване на статии.

« НАЗАД