Как да излекуваме мускулната треска?

1
186
Добави коментар
vivi805
vivi805

След тежка тренировка в залата идва и мускулната треска. Как да се справим с болките на места, които дори не сме и подозирали. Имаме добра новина за вас, и тя е , че в повечето случаи е сладка болка, която показва, че сте работили здраво във фитнеса. Ако постоянно усещате болка в мускулите, значи имате сериозен проблем и трябва да го лекувате.

Като цяло мускулната треска отминава само за янколко дни, но ако обаче тренирате често и искате бързо да се възстановите от нея ето няколко домашни трика:

Магнезиев сулфат

Той е естествена съставка за отпускане на болки в мускулите. Магнезият изтегля течността орт тъканите, която причинява болка в мускулите. Една чаша изсипана във ваната действа като балсам за мускулите.Може да взимате такава вана 3 пъти в седмицата.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет също се препоръчва за болки в мускулите. Можете да смесите една чаена лъжичка ябълков оцет с чаша вода и да я изпиете или да я нанесете директно в засегнатата област. Поради противовъзпалителните и алкализиращи свойства, ябълковият оцет помага за намаляване на мускулните болки и възпаленията.

Етерични масла

Някои масла са послезни за облекчаване на болките, но можете да опитате етерично масло от лимонена трева, мента, майорана за спазми. Ако искате напрежение заложете на майорана, мента, и етерични масла от лавандула.

Сок от вишна

Вишневият сок е пълен с антиоксиданти, които спомагат за намаляване на мускулната болка. Според проучване, публикувано в британския вестник за спортна медицина, вишневият сок е и естествено болкоуспокояващо. Можете да добавите малко вишнев сок във вашето смути след тежък работен ден.

Няколко съвета:

Пийте повече вода, за да се предпазите от крампи и да сте хидратирани през целия ден.

Следете позата , в която сте и внимавайте, особено ако вдигате тежести за силови тренировки.

Консултирайте се с лекар, ако болката в мускулите ви продължи повече от 4 -5 дни.