Доставка на храна и стриптийз за гарнитура? Как един клуб се адаптира към пандемията

1
217
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Пандемията от коронавируса удря тежко малкия и среден бизнес навсякъде по света – но един стриптийз клуб в щата Орегон набързо промени дейността си, започвайки да разнася храна и танцьорки по домовете.

Преди седмици местните власти нареждат всички барове и ресторанти в щата да затворят, което засяга и заведението на Шон Болдън – Lucky Devil Lounge. Той пише в „Туитър“ на майтап, че кухнята ще продължи да работи, танцьорките ще разнасят храната полуголи и услугата ще се казва Boober.

„Откликът беше ненормален! Хората започнаха да питат дали можем да им пратим любимите им танцьорки, дали доставяме до Ванкувър“, разказва той в репортаж за The Oregonian. И шегата се превръща в съвсем сериозен бизнес модел. Момичетата са екипирани с маски, ръкавици и дезифектанти и танцуват пред домовете на клиентите си – на препоръчаната от Центъра за контрол и превенция на болестите дистанция от метър и половина-два.

„Опитвам се да дам възможност на всички да работят – всичките ни охранители вече са шофьори, танцьорките ни доставят храна, готвачите работят, барманите вдигат телефона и се занимават със социалните мрежи“, разказва той. „Цените са същите, таксуваме само 30 долара за доставка от две момичета. Те си ги поделят с охраната. Всички печелят малко над минималната заплата“. Заведението предлага и безплатни доставки за пожарникари, полицаи и лекари.

Танцьорките в подобни заведения не работят на трудов договор, което означава, че нямат право на платен болничен или на други помощи, ако се окажат безработни изведнъж, обяснява сп. „Ролинг стоун“, което също е посветило материал на Lucky Devil.

А това се случва на много хора – само тази седмица подадените молби за помощи за безработица достигнаха рекордния брой от 6.6 млн., почти двойно повече от предишния рекорд, който бе 3.8 млн. „Боя се какво ще стане в следващите седмици, дори ако хората ни подкрепят от дистанция в какъв момент излишните им пари за танци ще свършат, след като не могат да работят и да пътуват“, повдига темата една танцьорка в в социалната мрежа Reddit.

Междувременно популярността на Boober Eats привлече вниманието и на корпорацията Uber – която, явно обидена от приликата в имената, им изпраща предупреждение, че ще ги съди, ако продължат да използват това име. (Освен превози, Uber предлага и доставки на храна чрез услугата си Uber Eats).

„Това не е изненадващо, като се има предвид, че започнахме на шега. Смятаме да се съобразим изцяло с предупреждението и вече няма да използваме Boober Eats или Boober, за да опишем услугата си“, пише Болдън в сайта на клуба. „Това не означава, че ще спрем, а че трябва да си измислим ново име. (…) И да сме наясно – корпорацията ни изпрати предупреждение, не ни е разкатала от съдебни дела и се държа свястно, така че бих искал публично да им благодаря!“