Опимизация и популяризация на бранд

3
322
Добави коментар
hlape
hlape

Опимизация и популяризация на бранд

Все по-голям е стремежът за придобиване на повече поддръжници, последователи, партньори.

В настоящата статия Ви представяме ценни съвети за това, как да спечелите доверието у хората, както и как да повишите броят последователи.

За всеки бранд е важно да предизвиква доверие, симпатия, привързаност и лоялност у потребителите. Начините за постигане на това са много и в повечето случаи изискват доста време и ресурс.

Тук бих искал да се спра на един безплатен прийом, който би могъл да донесе понякога неочаквано добри резултати.

Прийомът се основава на email маркетинг и включва разпращане на email-и до подходящо подбран кръг хора с големи Facebook профили/страници или с голям брой Tweeter последователи, естествено и с последователи в Instagram, TikTok и други социални мрежи.

Използвайте ги за популяризиране на бранда сред техните социални мрежи.

Как да структурираме email съобщението така, че да предизвика желаната реакция?

Да приемем, че получателят вече е отворил вашето съобщение. Той вече е заинтригуван от заглавието,  който сте избрали и би искал да научи повече.

Най-общо казано, едно подобно имейл съобщение се състои от няколко важни елемента.

Първият е обръщението. То е много важно, защото ще подскаже на получателя дали този имейл е наистина адресиран до него, или просто е попаднал в нечий спам списък.

Обръщението може да бъде както по малко име, така и по фамилия. Всичко зависи от позицията на човека към когото се обръщате, както и от целта на съобщението. Общи обръщения от типа „Уважаеми г-н Управител„, „Скъпи приятели“ и т.н. говорят на получателя едно единствено нещо – Вие не го познавате. В много случаи това би му дало достатъчно основания изобщо да не чете по-нататък. За него това е поредния спам.

Следващата важна секция в структурата на имейл съобщението е въвеждащата част.

Тук трябва да убедите получателя, че не само знаете името му, но сте се постарали да научите нещо за него. Как се постига това? – Ето няколко примера:

„Наскоро попаднах на вашия профил във Facebook и останах впечатлен от интелигентния начин, по който комуникирате с вашите фенове“ или „Редовно чета информацията, която предоставяте чрез Tweeter и я намирам за изключително полезна. Неслучайно имате толкова много интелигентни последователи“.

 

Както виждате и двата текста звучат доста общо и биха могли да бъдат адресирани към хиляди хора, но получателят не възприема нещата по този начин. За него вече е ясно, че вие сте си направили труда да го проучите, което е индикация че наистина имате намерение да му предложите нещо смислено.

Не пропускайте това въвеждащо изречение. С него вече сериозно ангажирате вниманието на получателя и най-вероятно той ще продължи да чете нататък. В същото време не бива да се прекалява с въвеждащата част, тъй като това разводнява посланието. Не повече от 1-2 изречения!

След въвеждащата част е време да представите повода за писмото. Тук отново трябва да сте максимално лаконични. Например:

„Уебсайтът ни е номиниран за Сайт на годината, което ни прави изключително щастливи и амбицирани да спечелим.“ или „Ние сме стартираща компания в областта на информационните технологии и оценяваме всяка приятелска покрепа, която ни помага да реализираме идеите си

Тук е важно да подскажем по някакъв начин, че всъщност не искаме нищо материално.

Накрая идва ред и на конкретното послание. Това е най-съществената част от съобщението. Всичките ви усилия дотук бяха за да спечелите доверието на адресата и да го накарате да прочете посланието.

Целта на посланието е вече да накарате получателя да действа. Има няколко правила при оформяне на посланието:

Трябва да е ясно формулиано Трябва да приканва към действие Трябва да изисква минимални усилия от получателя, за да отговори на него Примери за имейл съдържание: “ Ще ни окажете огромна услуга ако ни подкрепите, гласувайки за сайта. Изисква се само един клик тук“ или „Ще ви бъдем безкрайно задължени, ако ни помогнете да популяризираме този продукт. Можете да го направите поствайки информация за него на вашата Facebook страница, само с един клик тук“

Много хора биха поклатили скептично глава. Но не забравяйте, че вие вече сте спечелили доверието, а може би и симпатията на адресата с въведението.

И накрая завършете с нещо позитивно, което може и да няма връзка с досега написаното. Това би могъл да бъде подходящ афоризъм, или оригинално пожелание във връзка с предстоящ празник, например.

Набавянето на поддръжници е важен елемент от сектор Дигитален маркетинг!

Бъдете постоянни, последователни и ценете отстрещната страна, т.е. старайте се да давате ценна и полезна информация на поддръжниците и ще видите, че те могат много бързо да станат хиляди, че дори и милиони.

Без съмнение и тези материали биха Ви били полезни. Ако желаете да обогатите познанията си, то ги прочетете:

Средна оценка

5 based on 10 votes

Марка

ВИСЕО

Продукт или услуга

Брандинг