Ремонт на апартамент

1
279
Добави коментар
fire19
fire19

При избора на апартамент в нова сграда, предпочитание често се дава на жилища без декорация и обзавеждане.

Това се дължи на факта, че цената на такива недвижими имоти е много по-ниска от апартаментите и с лесен ремонт, апартаментът ще се превърне в мечтаното място за живеене. Освен това, новодомците имат чудесна възможност да извършат всички ремонтни и довършителни работи, като вземете предвид собствените си желания, предпочитания и финансови възможности. Ремонт на апартамент в нова сграда има много нюанси, които ще разгледаме насетне в статията.Ремонтът на апартамент в нова сграда предполага висококачествено и точно планиране на всички етапи от довършителните работи и комуникациите. Това е дейност, която няма как да извършите сами, така че тук някъде вече трябва да помислите за изпълнителите.

Цената на ремонта в новата сграда ще зависи от състоянието на апартамента към момента на закупуването.

Тоест, възможно е да сте закупили апартамент груб строеж, който ще е проектиран, така че новият собственик сам да го обзавежда; апартамент с нужда само от козметични намеси. Третият вариант е да купите готов апартамент, но да ремонтирате части от него, които не са по-вкуса и начина на живот на семейството.Преди да започнете да ремонтирате нов апартамент цялостно, трябва да имате предвид една много важна характеристика. Сградите през първите години имат тенденцията да се свиват, което може да повлияе на състоянието на елементите на нейната структура. По стените и тавана на апартамента могат да се образуват видими пукнатини, което ще бъде ясен индикатор, че строителните материали за ремонтни и довършителни работи са избрани неправилно.

За да изключите тази възможност, не трябва да извършвате основен ремонт в нова сграда от нулата. Необходимият минимум се извършва на етапи, и постепенно жилищата се привеждат в идеално състояние. Това решение ще ви позволи внимателно да планирате всички етапи от ремонта, като вземете предвид възможните нюанси, идентифицирани по време на първоначалната експлоатация на жилището, да подготвите необходимите строителни материали и да определите изпълнителите.

При заявен основен ремонт на апартамент от строителна фирма и ако се разберете със строителите вие да закупите материалите, по-добре е да направите пазаруването им през зимата. Когато пазарната активност спадне сте готови да започнете работа през пролетта, поради минималното натоварване на строителните екипи и все още по-ниската цена на услугите.

Най-важната стъпка в ремонта на апартамент груб строеж е планирането на оформлението на стаите и комуникациите.

На първо място, в новия апартамент трябва да се свърши още шумна и мръсна работа. Основните етапи на ремонт в нова сграда от нулата в началния етап на експлоатация са свързани с монтажни работи с ограждащи елементи на помещението; електрическа инсталация; монтаж на водопроводни части и оборудване; извършване на замазки, изравняване на повърхността на стените; монтаж на окачени тавани, сухо строителство; системи за отопление.Всички тези дейности изискват много добре подготвен екип за работа. Затова от ключово значение за ремонт на апартамент е да наемете майстори, които са опитни, които са професионалисти, които знаят как да си свършат работата. За планов ремонт в апартамент след груб строеж, или за цялостен ремонт на стар апартамент опитайте да ангажирате фирмата или майсторите още в края на работния сезон, за да може още про първа възможност да започнете ремонта.