Екскурзия до Дубровник, Будва и Котор

1
142
Добави коментар

1 ден
Отпътуване от София в 20:00 ч от Централна ЖП гара. Преминаване през Сърбия.

2 ден
Пристигане в Будванската ривиера перлата на Черна гора. Настаняване в хотел. Свободно време. По желане вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Дубровник, преминаване с ферибот през най-тясното място на най-красивия залив на Адриатика – Которският.
Пешеходна разходка в старата част на града: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. По желание и с доплащане – разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града – Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море“. Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Връщане в Будва. По желане вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане екскурзия до Котор, един от обектите световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града – крепост Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време. Посещение на разположения наблизо град Пераст, известен като родно място на хиляди мореплаватели. Град, който през 17 век е имал 1600 жители и 160 кораба, в момента влязъл в туристическите справочници като Градът на 22-те църкви и катедрали. По желание и с доплащане – разходка с корабче и посещение на приказно красивия и обвит с легенди остров Госпа од Шкрпель (Богородица на скалата). Завръщане в Будва. Свободно време, плаж или разходка в старата част на града. По желане вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. Фото пауза при Шкодренското езеро и фото пауза при остров Свети Стефан. Пристигане в София късно вечерта на Централна ЖП гара.