10 причини да не вярвате на астрологията

1273
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Много хора се интересуват от астрологията и всекидневно проверяват хороскопа си, като отдават сериозно значение на казаното в него. Но дали астрологията заслужава доверие? Вижте 10 причини, поради които трябва да се замислите сериозно дали не трябва точно обратното.

  1. Астрологията няма солидни доказателства за това, което казва.

Според астролозите промяната в движението на планетите ще доведе до събития в живота ви и дори върху самата ваша личност, но има толкова много планети, различни от известните ни в Слънчевата система.

  1. Има повече от един вид астрология. Чували ли сте за китайски, бирмански, тибетски, електорален, хорай, западен хороскоп? С какво един е по-правилен от друг?
  2. Астролозите ще ви накарат да вярвате в това, което искате да вярвате. Ако астрологът ви казва, че сте имали трудни моменти в миналото, вие автоматично ще се сетите за всички трудности, през които сте преминали. Психология, нищо повече.
  3. Повечето астролози са измамници. О, да и не малка част от тях са разкрити. Потърсете из заглавията в интернет.
  4. Всеки астролог има различно виждане. Няма да ви направят два еднакви хороскопа. Замислете се защо.
  5. Това, че принадлежим към една и съща зодия, не означава непременно, че всички сме еднакви. Не сме ли всички различни индивиди? Сред представителите на една зодия има всякакви хора, всякакви характери и съдби.
  6. Четенето какво ще се случи в бъдеще, може да повлияе на действията ви и дори да влоши нещата за вас.
  7. Води и до стереотипизиране. „О, Боже, ти си толкова чувствителен, трябва да си зодия Рак.“ Знаеш как да балансираш нещата, такава черта на Везните.
  8. Астрологията е като пристрастяване. След като започнете да вярвате в нея, може да се окажете пристрастени. Може да нямате увереност да направите каквото и да е, без да сте получили нейния „експертен“ съвет.
  9. Вярата в звездите ви може да ви накара да вярвате по-малко в себе си и това може да навреди повече откаквото и да било.