Идеи за забавни плажни игри за деца

261
Добави коментар

Децата винаги имат нужда от игри и предизвикателства. Ето как може да предизвикате вашите мъници на плажа или просто да им намерите повод да излязат за малко от водата. 5 класически игри на плажа за деца, а защо не и за възрастни?

Лимбо

Поставете лимбо на плажа. Участниците да се редуват да се навеждат назад и да минават под пръчката, без да я докосват. Спускайте пръчката след всеки успешен кръг, като го правите постепенно по-предизвикателен. Последният останал човек без да докосне пръчката е победител. Това е забавна игра, която може да накара всички да се смеят и раздвижат.

Лов на съкровища

Организирайте лов на съкровища. Децата може да търсят различни видове миди, скрити в пясъка. Предоставете им списък с конкретни „съкровища“, които трябва да намерят, като може всеки конкретен предмет да носи определен брой точки, според степента на трудност за намиране. Детето, което събере най-много точки в рамките на определено време, печели награда.

Водна щафета 

Разделете децата на отбори и организирайте щафетна надпревара, като използвате кофи и чаши. Поставете кофа, пълна с вода на стартовата линия и празна кофа на финалната линия за всеки отбор. Децата трябва да използват чаши, за да прехвърлят вода от началната кофа към крайната кофа, като подават чашите по линията една по една. Първият отбор, който напълни финалната си кофа, печели щафетата.

Плажно състезание

Създайте забавно игрище с препятствия, като използвате предизвикателства на плажна тематика. Например, накарайте децата да пълзят под „тунел“ от плажна кърпа, да прескачат линия от пясъчни замъци, да скачат между кофи, поставени на зиг-заг и т.н.

Измерете за колко време изминава трасето всяко от децата и най-бързото време печели. Можете също така да въведете допълнителни елементи като балансиране на дъска за сърф или хвърляне на плажна топка през обръч, за да добавите повече вълнение.

Конкурс за пясъчно изкуство

Насърчете децата да разгърнат своята креативност, като организирате конкурс за пясъчно изкуство. Осигурете им различни инструменти като малки лопати, четки за рисуване, както и декоративни елемети като мидички и камъчета.

Всяко дете може да избере определена зона на плажа, за да създаде своето произведение на изкуството, използвайки пясъка като свое платно. Задайте времево ограничение и след като времето изтече, накарайте всички да се съберат наоколо, за да се възхищават и оценяват пясъчното изкуство. Можете да присъждате награди за категории като най-цветен, най-въображаем или най-добър цялостен дизайн. Това е фантастичен начин за децата да изразят себе си артистично, докато се наслаждават на плажната атмосфера.

Хвърляне на воден балон

В горещ ден хвърлянето на балон, пълен с вода, може да бъде освежаваща и забавна игра за децата. Разделете децата на отбори от по двама и дайте на всеки отбор воден балон. Те трябва да стоят един срещу друг на малко разстояние. Започнете с леко подмятане и хващане между партньорите. След всеки успешен улов направете крачка назад, увеличавайки разстоянието между партньорите. Целта е да видите кой отбор може да хвърли повече пъти водния балон напред-назад, без той да се пукне. Последният отбор с останал здрав воден балон печели.

Не пропускайте и класическите плажен волейбол, а защо не и футбол, пускане на хвърчило, война с водни пистолети, скачане на въже, фризби и още много други.